Xiaomi може да претендира за световни рекорди за жично и

...
Xiaomi може да претендира за световни рекорди за жично и
Коментари Харесай

Xiaomi зарежда телефон от 0 до 100% за 8 минути


Xiaomi може да претендира за международни върхове за жично и безжично зареждане
(снимка: Xiaomi)

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi показва нова система Hypercharge, която може да зарежда телефоните с чудовищните 200W през проводник и 120W безжично. Само три минути на кабела за зареждане са задоволителни, с цел да се „ нахрани ” огромна батерия на телефона до 50 %.

В малко видео компанията показва кабелни и безжични системи за зареждане, с часовник от едната страна на телефона и измервател на мощността от другата, показващ какъв брой тъкмо вата влизат в телефона в действително време.
още по тематиката
Интересен е за гледане този филм. Батерията се зарежда постепенно първоначално, а след това последователно форсира, достигайки цялостните 200W единствено откакто батерията към този момент е на 22 % – 1 минута и 25 секунди след началото на зареждането, споделя.

По сходен метод темпото се успокоява, откакто батерията доближи 50 %, забавяйки скоростта на зареждане – тъй че тук сигурно се мисли за дълготрайността на клетките. И въпреки всичко това движение си е „ мълниеносно ” за днешните разбирания за зареждането на телефоните.

Hypercharge зарядно поддържа 200W през проводник и 120W безжично
(снимка: Xiaomi)

И в този момент е време за „ неприятната вест ”: всичко това е лабораторен тест, а не технология в серийно произвеждане. Обещание. в действителност не харесват този тип лекуване, тъй че до момента в който Xiaomi може да претендира за международни върхове както за жично, по този начин и за безжично зареждане, ще бъдем доста сюрпризирани да забележим нещо сходно на иден сериен телефон.

Това бързо зареждане би загряло и стресирало батерията и евентуално ще зареди нейния потребен витален цикъл. Разумен метод е да употребявате „ антично ” зарядно устройство с мощ от 1W, с цел да зареждате телефона си допустимо най-бавно през нощта, и да имате на разположение бързо зарядно устройство за незабавни случаи.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР