Xiaomi гледа напред в бизнеса с автомобили и след като

...
Xiaomi гледа напред в бизнеса с автомобили и след като
Коментари Харесай

Xiaomi ще си партнира с известна китайска компания за производството на автомобили

Xiaomi гледа напред в бизнеса с коли и откакто през 2021 година основа автомобилното сдружение Xiaomi Auto Co Ltd. И разгласи проектите си да покаже сериен модел през 2024 година, в този момент китайската компания наподобява ще се постарае да съблюдава това заричане. Според информация на Bloomberg, софтуерния бранд води договаряния с друга известна компания в областта на колите – BAIC.

Фирмата от Пекин ще помогне в създаването на електрически автомобили, които ще носят емблемата на Xiaomi, като разреши спазването на периоди свързани с лицензирането на колите. Припомняме, че китайските управляващи задържаха издаването на лиценз на Xiaomi и сложиха под въпрос проявлението на кола през 2024 година.

`Xiaomi

Друга информация сочи, че партньорството сред BAIC и Xiaomi ще разреши на софтуерния колос да откупи част от завода на Hyundai в Пекин, който е лицензиран да създава коли в Китай. Фабриката е резултат от съдействие сред корейците и BAIC и работи от 2008 година, само че все още работи на 50% от потенциала си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР