Xiaomi 12 Lite идва с усъвършенстван дизайн и 108MP камера

...
Коментари Харесай

Xiaomi 12 Lite – смартфон с тройна 108MP камера от студиен клас


Xiaomi 12 Lite идва с модернизиран дизайн и 108MP камера за студийни фотоси
(снимка: Xiaomi)

Нов смарт телефон Xiaomi 12 Lite дебютира през днешния ден на международния пазар . Моделът, предстоящ у нас през август, идва с модернизиран дизайн, 108 MP камера за фотоси със студийно качество и новаторски функционалности, които ще сграбчен младите консуматори .

Xiaomi 12 Lite е тъничък и лек смарт телефон, който приляга комфортно в ръката – има дебелина единствено 7,29 мм и тегло от едвам 173 грама. Задният похлупак е с непрозрачен пъстър градиент, който се трансформира според от светлината. Цветът минава и през плоските ръбове, придавайки изтънчен тип на устройството. На гърба на смарт телефона  са ситуирани три задни камери с железни пръстени за премиум чувство. Моделът ще се предлага на пазара в три цвята – Lite Green, Lite Pink и Black.

Xiaomi 12 Lite ще се предлага в три цвята – Lite Green, Lite Pink и Black
(снимка: Xiaomi)

Камери

Xiaomi 12 Lite впечатлява с тройната си камера от студийно равнище. Тя се състои от 108MP съществена камера, основана на огромен HM2 датчик, 8MP ултраширокоъгълна камера и 2MP макро камера за снимане на изображения с висока разграничителна дарба в елементи от всеки ъгъл. В композиция с режимите „ Eye tracking focus ” и „ Motion capture ”, камерата дава по-добра изясненост и качество на фотосите, като отключва благоприятни условия за импровизации със фотоси за корици на списания.

Предната 32MP предна камера разполага с GD2 датчик и автоматизирано фокусиране, което значи селфита с впечатляваща изясненост и цвят. Разработен от Xiaomi логаритъм употребява оценка на дълбочината и портретно матиране за по-реалистичен боке резултат при селфита в портретен режим с автоматизиран HDR. Два меки светодиода Xiaomi Selfie Glow, допълващи предната камера, улавят естествена хубост с изключителни елементи във всички сюжети.

На гърба са ситуирани три камери с железни пръстени за премиум чувство
(снимка: Xiaomi)

Редица функционалности за изображения, налични в Xiaomi 12 Lite, допълват фотографиите и видеоклиповете в обществените мрежи. Една от тях е „ Magic cutout ” – професионален редактор, който автоматизирано разпознава и обрисува хора, котки и кучета за редактиране на изображения. Други забавни благоприятни условия са Vlog режимът с 19 шаблона за незабавно основаване на видеоблогове в разнообразни стилове, AI кино с едно тракване и набор от лесни за потребление кинематографични филтри.

Производителност и батерия

Xiaomi 12 Lite разчита на чипсет Snapdragon 778G за висока 5G продуктивност. Осемядрената SoC, направена по 6-нм технология, поддържа баланс сред продуктивност и консумация на сила. Многослойната система за изстудяване дейно разсейва топлината, с цел да обезпечи безпрепятствено изцяло преживяване със смарт телефона.

Xiaomi 12 Lite е оборудван с батерия 4300 mAh и технология за турбо зареждане 67W
(снимка: Xiaomi)

Батерията на Xiaomi 12 Lite има потенциал 4300 mAh, който е задоволителен за целодневно потребление на смарт телефона. Турбо зареждането 67W зарежда батерията от 0 до до 100% единствено за 41 минути. Интелигентният логаритъм за зареждане на Xiaomi AdaptiveCharge учи навиците на потребителите, с цел да усъвършенства тактиката за зареждане през нощта, тъй че устройството да бъде заредено изцяло тъкмо преди потребителят да се разсъни.

Екран

Xiaomi 12 Lite разполага с удобен 6,55-инчов AMOLED екран и поддържа HDR10+ и Dolby Vision. Дисплеят TrueColor е кадърен да демонстрира 68 милиарда цвята, което значи, че потребителят ще вижда богати и точни цветове, когато преглежда фотоалбуми или фешън каталози.

Комфортният 6,55-инчов AMOLED екран демонстрира 68 милиарда цвята
(снимка: Xiaomi)

Екранът се опреснява с периодичност до 120Hz, която дружно с честотата на дискретизация при допиране от 240Hz обезпечава по-плавно преживяване. Грижата за очите се добавя от режими Sunlight 3.0, Reading 3.0 и True Display, които спомагат за минимизиране на напрежението. Стерео високоговорители и Dolby Atmos пространствена аудио технология обезпечават потапящ тон.

Наличност и цена

Xiaomi 12 Lite ще се предлага на пазара в три цвята и в три разновидността във връзка с паметта. Препоръчителните крайни цени са $399 за настройка 6GB/128GB, $449 за 8GB/128GB и $499 за 8GB/256GB. Смартфонът се чака на българския пазар в средата на август.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР