Съчетавайки производствената мощ на завода в Крайова с богатия опит

...
Съчетавайки производствената мощ на завода в Крайова с богатия опит
Коментари Харесай

Заводът в Крайова става част от електрическото бъдеще на Ford

Съчетавайки производствената мощ на завода в Крайова с богатия опит на Ford Otosan в проектирането, инженеринга и производството на търговски автомобили, заводът ще има ключова роля в плановете на Ford за ръст и електрификация на лекотоварните автомобили в Европа.

Ford Otosan (Türkiye) comes officialy in Romania by taking over Ford Craiova plant. This is the first investment of Otosan outside its home country.
— Adrian Mitrea (@adrianmitreaev)
„ Ford употребява стратегическите партньорства за по-ефективно потребление на ресурсите, като споделя вложения и усилва капацитета от експертни знания. По този метод компанията усилва потенциала си за произвеждане на електрически лекотоварни коли в Европа “, сподели Стюарт Роули, ръководител на Ford Европа.
 Ford сподели електрически ван с 2000 конски сили Ford сподели електрически ван с 2000 конски сили
Ford Otosan планира да инвестира 490 млн. евро в завода през следващите три години, за да разшири производството и да превърне завода в ключов фактор за Ford по пътя към електрификация в Европа. Следващото поколение на ван и комби Transit Courier, проектирано и разработено от Ford Otosan, ще се произвежда в Крайова с очакван старт на продажбите през 2023 г., а електрическите версии на модела ще влязат в производство през 2024 г. Ford Otosan ще продължи да произвежда в завода си в Крайова най-продавания европейски пътнически автомобил на Ford, Puma, и ще стартира производството на новия изцяло електрически Ford Puma през 2024 г.
 Ford стопира производството на Focus през 2025 година Ford стопира производството на Focus през 2025 година
" С придобиването на завода в Крайова Ford Otosan уголемява индустриалния си опит и благоприятни условия в интернационален проект - съобщи Гювен Озюрт, общоприет управител на Ford Otosan. - Висококвалифицираните чиновници на Крайова и тяхната изключителна работа в производството на някои от най-ценените артикули на Ford ще надградят историята на триумфа на Ford Otosan. Крайова ще се възползва от насъбраните умения и споделени познания на Ford Otosan в проектирането, инженеринга и построяването на лекотоварни коли, както и в електрификацията на Ford. "
 Ford поддържа цялостното прекосяване към електрически автомобили в Европейски Съюз Ford поддържа цялостното прекосяване към електрически автомобили в Европейски Съюз
Ford също така преустройва производствените линии на завода си в Кьолн, Германия, за да произвежда електрически пътнически автомобили от 2023 г., като стойността на проекта е 2 млрд. долара. Само преди няколко дни Ford потвърди, че е избрал завода си във Валенсия, Испания, за предпочитано място за сглобяване на автомобили, базирани на следващо поколение архитектура за електрически автомобили. След одобрение, заводът във Валенсия ще може да произвежда революционни електрически и свързани автомобили от края на това десетилетие.
 Ford сподели електрическия E-Transit Custom Ford сподели електрическия E-Transit Custom
До 2026 година Ford в Европа възнамерява продажби на 600 000 електрическия автомобил годишно, подкрепяйки световната си цел за годишно произвеждане от над 2 милиона електрическия автомобил в този период. Ford публично пое завода в Крайова преди 14 години, инвестирайки 2 милиарда $ и трансформирайки го в най-модерна индустриална база на компанията.

Споразумението ще засили позицията на Ford Otosan като най-големия производител на лекотоварни автомобили в Европа и ще разшири дейността на компанията в международен план, за да създаде устойчива стойност за своите акционери. С добавянето на завода в Крайова общият годишен производствен капацитет на Ford Otosan ще надхвърли 900 000 автомобила. Ford Otosan е съвместното предприятие на Ford, в което Ford и Koç Holding са мажоритарни акционери и е едно от най-дългогодишните и успешни съвместни предприятия в световната автомобилна индустрия.

По време на формалното събитие, което се организира през днешния ден в Крайова и на което участваха министър-председателят на Румъния и представители на Ford Otosan, Роули съобщи: " Заводът в Крайова има сериозен опит в обезпечаването на конкурентоспособност и еластичност от международно равнище, за което свидетелства триумфът в Европа на Ford EcoSport, Puma и 1-литровия EcoBoost мотор. Тази самодейност ще подкрепи тактиката на Ford да продължи да построява преуспяващ бизнес в Европа и да реализира нулеви излъчвания при всички продажби на коли и въглеродна индиферентност в европейския си отпечатък от индустриални мощности, логистика и снабдители до 2035 година "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР