Нафисату Тиам е напът да постигне нещо изключително в седмобоя.

...
Нафисату Тиам е напът да постигне нещо изключително в седмобоя.
Коментари Харесай

Тиам и Майер атакуват европейските титли в седмобоя и десетобоя

Нафисату Тиам е напът да постигне нещо изключително в седмобоя. 27-годишната белгийка ще опита да защити европейската си титла в Мюнхен от 15 до 21 август. Ако направи това, тя ще има по две световни, две олимпийски и две европейски титли в тази изключително тежка дисциплина.

От победата си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. до момента тя е губила само едно важно състезание - Световното първенство в Доха през 2019 г., където завърши втора след Катарина Джонсън-Томпсън.

Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер също ще бъде сред участниците на Европейското първенство в Мюнхен, като ще се опита да извоюва второ континентално злато в дисциплината. Но дали фпанцузинът ще има сили за това? Между Световното и Европейското има само 23 дни и не е ясно дали шампионите от Юджийн ще са възстановени за нов голям шампионат.

Преди четири години в Берлин титлата спечели Артур Абеле, който сега има “уайлд кард” за участие. Неговият сънародник Никлас Каул, който стана световен шампион в Доха, също ще бъде сред надеждите на домакините за отличие в десетобоя.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР