На пистата „Спа“ италианската компания ще занесе трите средни типа

...
На пистата „Спа“ италианската компания ще занесе трите средни типа
Коментари Харесай

От Пирели обявиха гумите за следващите три старта във Формула 1

На пистата „Спа“ италианската компания ще занесе трите средни типа гуми от своята гама, а именно C2, C3 и C4, които ще бъдат съответно с означението хард, медиум и софт. Същият ще бъде изборът и за старта на „Монца“ две седмици по-късно. До момента през годината това е най-популярният избор за Пирели, като италианската компания слектира точно тази комбинация за състезанията в Саудитска Арабия, Емилия-Романя, Маями, Франция и Унгария.

Tyre nominations for the next three races ✅

A set of softs are saved for Q3 with the top-ten qualifiers returning them. A set of mediums and hards are kept for the race, with drivers using at least one of them!
— Pirelli Motorsport (@pirellisport)
За Гран При на Нидерландия, която ще се проведе между състезанията в Белгия и Италия от Пирели ще заложат на трите си най-твърди типа гуми (C1, C2 и C3). Причина за този избор на италианската компания са големите виражи на завоите на „Зандвоорт“, които натоварват допълнително гумите на нидерландското трасе. За тези три типа гуми това ще е четвърто използвана в рамките на сезона, а предишните три случая бяха в Бахрейн, Испания и Великобритания.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР