Кенийската атлетка Табита Гичия Вамбуи получи забрана да се състезава

...
Кенийската атлетка Табита Гичия Вамбуи получи забрана да се състезава
Коментари Харесай

Кенийска атлетка отнесе 7 години наказание за допинг и подправяне на документи

Кенийската атлетка Табита Гичия Вамбуи получи забрана да се състезава за седем години след положителна допинг проба за норандростерон и нарушаване на антидопинговия процес. Вамбуи твърди, че тя е била инжектирана с тестостеронов бустер в болницата, където е била лекувана от “главоболие и обща телесна слабост“.

Въпреки това, разследване от Антидопинговата агенция на Кения показа, че 37-годишната атлетка не е посетила болницата на същите дати, както е посочено в медицинските й доклади. Този опит за прикриване доведе до обвинението за подправяне, което Вамбуи по-късно призна.

Тя беше наказана за четири години за неуспешен тест и четири за подправяне, като една година беше премахната от общата санкция, тъй като беше преценено, че Вамбуи е признала нарушенията рано и е приела наказанието си.

Началото на забраната на Вамбуи е със задна дата - 19 септември 2021 г. и всички нейни резултати от тази дата са анулирани, включително победата на Познанския полумаратон в Полша на 17 октомври миналата година.

Всички титли, медали, точки, награди и пари за участие, извоювани в този период, също трябва да бъдат отнети от кенийката.

19 септември беше датата, на която беше взета първата й проба от урина, по време на полумаратона в Копенхаген, преди да бъде взета втора проба на състезанието в Полша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР