Както е известно преди началото на Гран При на Канада

...
Както е известно преди началото на Гран При на Канада
Коментари Харесай

Хамилтън ще следи с интерес представянето на Ферари и Ред Бул във Франция

Както е известно преди началото на Гран При на Канада от ФИА обявиха нова техническа директива. Тя има за цел да намали подскачането на колите във Формула 1, след множеството оплаквания от страна на пилотите от началото на годината, най-вече в Азербайджан.
 И ФИА се включи в борбата с подскачането И ФИА се включи в борбата с подскачането
В последствие от Централата взеха решението да забавят въвеждането на мерките първоначално с едно, а по-късно и с цели три състезания. В тях те ще съберат данни, чрез които да преценят кои отбори ще трябва да нанесат корекции по настройките на своите коли.
 Марко: Желанието на Мерцедес за помощ от ФИА има противоположен резултат Марко: Желанието на Мерцедес за помощ от ФИА има противоположен резултат
Така вместо в Канада директивата ще влезе в сила за уикенда във Франция, а Хамилтън очаква, това да доведе до промяна на разпределението на силите. Освен това във Франция ще бъде въведен и нов метод за измерване на гъвкавостта на елементи от пода.
 Без ограничения против подскачането до Гран При на Франция Без ограничения против подскачането до Гран При на Франция
Сега те ще бъдат измервани по цялата си дължина, а не както бе до момента само в определени точки. Според запознати и във Ферари, и в Ред Бул са намерили начин да заобиколят правилата за гъвкавостта на съответните елементи, от където идва и тяхното голямо предимство от началото на годината.
 Ферари се разгласи срещу директивите на ФИА Ферари се разгласи срещу директивите на ФИА
„ Всеки ден се апелирам. Определено се надявам, че ще се подобрим и знам, че всички работят крепко. Освен това има и неща, които се случват с пода, всевъзможни неща. Ще е забавно да забележим по какъв начин това ще се отрази на всички “, съобщи Хамилтън.

„ Умирам за деня, в който към този момент няма да подскачаме. Имаше моменти, когато подскачането бе толкоз неприятно, че трябваше да връщаме газта на вършиме. Това бе едно друго предизвикателство. В надпреварата няма по какъв начин да вдигаш газта. Мислиш за точките за тима и по какъв начин всяка стъпка е значима за всички в тима.
 На Хамилтън му е „ писнало “ от подскачането на Мерцедес На Хамилтън му е „ писнало “ от подскачането на Мерцедес
„ Затова стискаш зъби и продължаваш. За първи път в живота си единствено погледнат настройките и взех решение просто да пребивавам с казуса. Това е нехарактерен сюжети. Отнеми три седмици да се усещам още веднъж добре, само че за благополучие беше единствено мускулно, нямаше наранени хернии “, разяснява Хамилтън по отношение на подскачането на тазгодишните коли.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР