Испанецът успя да направи обиколка за 1:18.750 на „Хунгароринг“ в

...
Испанецът успя да направи обиколка за 1:18.750 на „Хунгароринг“ в
Коментари Харесай

Карлос Сайнц даде най-доброто време в първата тренировка в Унгария

Испанецът успя да направи обиколка за 1:18.750 на „Хунгароринг“ в меките гуми на Пирели, като по този начин той бе с 0.130 секунди по-бърз от Макс Верстапен, който също бе със софт смесите. Тройката в края на първия час за подготовка край Будапеща затвори вторият пилот на „Черните кончета“ Шарл Леклер, който бе с 0.289 по-бавен от своя съотборник, отново с меките гуми.

Двамата британци Ландо Норис и Джордж Ръсел се наредиха на четвърта и пета позиция, с паси вот 0.549 и 0.856. Шести и седми се класираха Серхио Перес и Люис Хамилтън, които бяха последните пилот с пасив от под секунда спрямо Сайнц, като те завършиха на 0.872 и 0.960 зад испанеца.

Топ 10 в края на първата тренировка в Унгария допълниха Дениъл Рикардо, миналогодишният победител на „Хунгароринг“ Естебан Окон и неговият съотборник в Алпин Фернандо Алонсо. Всички те регистрираха своите най-добри време в рамките на сесията с гумите С4, които са най-меките тази седмица.

Самата тренировка мина без никакви съществени инциденти, но с няколко излизания извън ограниченията на пистата от различни пилоти. Най-драматична грешка допусна Юки Цунода, който блокира сериозно своята предна дясна гума в спирането за първия завой 20-тина минути преди края на сесията и за малко не се удари в гумената стена. Все пак японецът успя да спре на време и да спести допълнителната работа за механиците на Алфа Таури.

Последният уикенд във Формула 1 преди лятната пауза продължава днес в 18:00 часа българско време с втората свободна тренировка на „Хунгароринг“.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР