Доиграването на срещата се очаква около 20:30-21:00 часа наше време,

...
Доиграването на срещата се очаква около 20:30-21:00 часа наше време,
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Себастиан Корда, доиграването

Доиграването на срещата се очаква около 20:30-21:00 часа наше време, като преди него трябва да приключи женският двубой между Виктория Азаренка и Тереза Мартинцова.

Григор води с 6:4 след края на първия сет и се добра до дюс на посрещане в началото на втория, преди дъждът за пореден път да обърка програмата на организаторите в Щатската столица и да спре внезапно играта.

Димитров имаше далновидността да се възползва рано-рано от трудностите на съперника в самото начало на дуела им и да поведе с пробив за 1:0, след който съумя да затвори сета в своя полза. С течение на играта обаче се видя, че Корда повишава нивото си и създава проблеми за топ ракетата ни, който обаче не бе все още вкарал в употреба дори половината от забележителния си тенис арсенал.

Гришо записа победа в столицата на Щатите за първи път от 2017 година, след като миналата отпадна още в дебютния си сблъсък от Иля Ивашка. Най-добрият ни тенисист започна идеално срещу Адриан Манарино и взе набързо първия сет с 6:1, но след това играта му стана изпълнена с грешки и неточности, което доведе до ситуация 3:6 и 2:4.

Димитров се справи със задачата да върне пробива си изоставане от коравия французин, като дори го проби решително на нула в 12-ия гейм, за да осъществи важна победа, макар и без обичайния блясък.

Сега българинът ще се опита за трети път в кариерата си да запише повече от един спечелен мач в едно издание на турнира във Вашингтон - това досега се е случвало само през 2011-та и 2013-та, като във втория случай той постига и най-доброто си досега класиране на четвъртфиналите.

It's all about the fans in DC!
— Citi Open (@CitiOpen)
Бившият номер 3 е достигал до фазата на четвъртфиналите в четири от шестте си предишни участия в турнири на АТР (без “Шлемовете”) тази година, включително на “Мастърс”-ите в Индиън Уелс и Монте Карло (полуфинал). Последното му такова класиране обаче беше през април, така че ще бъде хубаво за самочувствието му и за възвръщането на увереността във физическата форма, ако след злощастната контузия в първи кръг на “Уимбълдън” Григор регистрира още един четвъртфинал.

Димитров не се е срещал с Корда до този момент и ако феновете на топ ракетата ни все още се притесняват за кондицията му, то 22-годишният му съперник също не се наслаждава на най-добрия си период на корта. Независимо от това обаче той стигна до осминафинала във Вашингтон без особени проблеми с успехи над Иля Ивашка и Себастиан Баес.

Талантливият американски новобранец в тура пропусна “Уимбълдън” след получаване на контузия в Ийстборн преди месеци, като изглеждаше недостатъчно физически подготвен миналата седмица в Атланта, губейки в първия кръг от Таро Даниел.

Според специалистите е само въпрос на време световният номер 54 да си възвърне увереността и фитнеса, но Григор Димитров няма основания за притеснение по отношение на съревнованието в класите между двамата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР