В специално интервю за официалния подкаст на Формула 1 –

...
В специално интервю за официалния подкаст на Формула 1 –
Коментари Харесай

Ръсел: Бях твърде дълго в Уилямс

В специално интервю за официалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid, Ръсел заяви, че тези три години в Гроув са били „твърде много“.

„ Когато подписах с Уилямс през 2018 това беше тим, който в последните три сезона се беше качвал на подиума и беше приключил трети, трети и пети при конструкторите. Те обаче имаха доста слаб сезон 2018, в който приключиха на последно място.

„ Тогава си мислехме, че това е тим, който може да се възроди след подобен удар и бързо ще се върне към местата сред трето и пето при конструкторите. Затова стигнахме до единодушието, че три години ще са добър интервал да се боря за точки и сцени. Погледнато в този момент да карам три години самичък в дъното на колоната бяха прекалено много.
 Волф е горделив от постъпката на Ръсел в Гран При на Англия Волф е горделив от постъпката на Ръсел в Гран При на Англия
„ За жал Клер (Уилямс) свърши доста добра работа при договарянията за контракта ми. Просто нямаше по какъв начин да се измъкна “, сподели Ръсел.

„ В същото време щеше да е доста комплицирано да се причисля към Мерцедес през предходната или даже по-миналата година. Щях да се изправя против Люис, който щеше да кара кола, построена по неговите стремежи и условия. Сега обаче е празен лист хартия за всички, всички стартираха от нулата, което прави този миг верния “, добави британецът.

От началото на годината той има записани три качвания на почетната стълбичка, като той бе трети в Австралия, Испания и Азербайджан, като общият му брой точки след първите 11 старта е 128. Това е с 19 повече от актива на Хамилтън, въпреки че седемкратният световен шампион има с един подиум повече. Той финишира трети в първия старт за сезона в Бахрейн, след което трябваше да чако да деветата надпревара в Канада за второто си призово класиране. След него последваха още две трети места във Великобритания и Австрия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР