В предаването Motorsport Пикет нарече Хамилтън “neguinho”, като записът е

...
В предаването Motorsport Пикет нарече Хамилтън “neguinho”, като записът е
Коментари Харесай

Формула 1 беше забравила голямата уста на Пикет

В предаването Motorsport Пикет нарече Хамилтън “neguinho”, като записът е от ноември 2021, но едва сега стигна до световната аудитория на Формула 1. Нелсон също така обясни, че Люис е карал “мръсно” при инцидента, като е бил наясно, че няма как две коли да минат през “Копс” и е знаел, че при удара ще изхвърли колата на Макс към предпазните заграждения.

Piquet's statement in full ⬇️
— Autosport (@autosport)
Пикет е баща на гаджето на Макс - Кели и от известно време насам се изявява пред медиите като ревностен поддръжник на пилота на Ред Бул.
 Пикет с расистка засегнатост към Хамилтън Пикет с расистка засегнатост към Хамилтън
Това расистко изявление на Пикет далеч не е първият скандал, създаден от талантливия, но изключително заядлив бразилец, който се състезава във Формула 1 от 1978 до 1991 година. И ако огромната част от специалистите никога не са оспорвали таланта и скоростта му, както и начина, по който той спечели трите си световни титли, то това не може да се каже за поведението му извън пистата и най-вече изказванията му.
 Хамилтън отговори на Пикет Хамилтън отговори на Пикет
Още през 80-те години, когато остана в сянката на именития Айртон Сена, Пикет изясни, че сънародникът му е гей, което взриви католическа Бразилия през 1988. А забавното е, че през 2020 година Пикет още веднъж повтори тази си теза.
 Пикет с доживотна възбрана за Формула 1? Пикет с доживотна възбрана за Формула 1?
Малко по-рано, когато Пикет беше съотборник с Найджъл Менсъл в Уилямс, той го назова “необразован тъпанар ” и постоянно обясняваше, че брачната половинка на Менсъл - Розан, е грозна . Години по-късно Пикет изясни, че е употребявал тези “трикове ”, с цел да повлияе душевен на Менсъл, само че британецът не се е поддал. Пак по това време Пикет обясняваше пред репортерите, че Менсъл не схваща нищо от развиването на автомобил от Формула 1. А това му държание се оказа резултат от сделката му със сър Франк Уилямс да е първи водач на отбора. Двамата си стискат ръцете, само че по-късно идва злополуката на Уилямс и когато Пикет идва в отбора за тази спогодба знаят единствено той и сър Франк, който се възвръща. А за английския екип и Патрик Хед разумният №1 в тима е Найджъл Менсъл.
 Пикет се извини на Хамилтън, отхвърля да е расист Пикет се извини на Хамилтън, отхвърля да е расист
Навремето Пикет съумя да вбеси и италианците, като изясни, че Енцо Ферари е “сенилен ”, освен това Ил Комендаторе още беше жив.

Според много бразилски медии, феновете в страната не харесват Пикет, основно заради мръсните му номера спрямо другите пилоти, както и заради опитите му да навреди на легендарния Айртон Сена.

В крайна сметка Пикет се извини за изказването по адрес на Хамилтън и също се обяви против расизма.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР