В София ще се съберат 18 отбора, които ще спорят

...
В София ще се съберат 18 отбора, които ще спорят
Коментари Харесай

Нова инициатива на ФИБА обединява отборите от Европейските първенства за подрастващи в помощ на нуждаещите се

В София ще се съберат 18 отбора, които ще спорят за място на финалите и ще се борят за промоция в Дивизия А. Турнирът в столичните две зали ще продължи до 7 август.

В първия си мач, утре, от 18:15 часа в зала " Универсиада " тимът, воден от Маргарита Маринкова и Кирил Петров, ще излезе срещу Украйна. На 1 август е срещата със Словения, а на 3 август българските момичета ще премерят сили с Естония.

За първи път това лято ФИБА лансира нов проект, който обхваща всички Европейски първенства за подрастващи.

Инициативата на европейската централа е всички играчи на европейските първенства да дарят нещо на нуждаещите се в страната домакин. Идеята е от млади баскетболистите да развият чувство за социална отговорност и да участват в обществените дейности. В случая играчите трябва да дарят своя фланелка за избрана от домакините на Европейското първенство кауза.

Организаторите на Европейското първенство за девойки до 18-годишна възраст избра за свой бенефициент каузите на Дирекция " Социално подпомагане " към община Габрово. Те ще получат дрехи, които ще бъдат дарени на деца в нужда и на украинските граждани, потърсили закрила на българска територия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР