X на Илон Мъск вече струва по-малко от една трета

...
X на Илон Мъск вече струва по-малко от една трета
Коментари Харесай

Управлението на Мъск изтри над две трети от стойността на X

X на Илон Мъск към този момент коства по-малко от една трета от цената, която милиардерът заплати за някогашния Twitter Inc., оповестява Axios. Медията базира информацията си на разкрити данни от портфейла на Fidelity`s Blue Chip Growth Fund, съгласно които фондът е понижил с още 11% притежанието си в платформата. Инвестиционната компания помогна на Мъск да реализира покупката на стойност 44 милиарда $.

Това е последното от поредицата понижения на цената от страна на Fidelity на фона на опитите на X да си върне рекламодателите през 2023 година

Придобиването на Twitter от Мъск в края на октомври 2022 година бе последвано от каскада от внезапни промени – от фрапантни съкращения и закриване на интернационалните офиси до смяна на политиките за модериране и системата за верификация на платформата. Сътресенията отблъснаха рекламодателите и приходите от продажби на реклами за цялата 2023 година се правят оценка на 2.5 милиарда $ – надалеч под предходния ритъм от към 1 милиарда $ на тримесечие. 

През ноември Мъск се прочу с това, че сподели на рекламодателите, които се отхвърлиха от X поради утвърждението му на антисемитски пост, че могат да се „ f—— “. По-рано същия месец Мъск се съгласи с обява, в която се споделяше, че евреите изпитват „ диалектическа ненавист “ към белите хора. Постъпката му провокира рецензии от страна на Белия дом, както и от няколко вложители на Tesla Inc. Големи корпоративни спонсори, в това число Walt Disney Co. и Apple Inc. се дистанцираха от платформата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР