WTA Турът обяви планове за ревизирана структура на календара, която

...
WTA Турът обяви планове за ревизирана структура на календара, която
Коментари Харесай

WTA се прицели в равни наградни фондове в топ турнирите до 2033

WTA Турът разгласи проекти за ревизирана конструкция на календара, която ще докара до равнене на наградните фондове на комбинирани шампионати с ATP Тура през идващите 10 години. Според проекта, топ тенисистите ще играят непрекъснато в най-големите шампионати, като комбинираните съревнования при дамите от категории 1000 и 500 ще се добират до равни наградни фондове до 2027 година, а ежеседмични шампионати, които се организират в границите на седмица и не са комбинирани, ще реализират задачата до 2033.
Женската тенис асоциация ще усили броя шампионати от WTA 1000 на 10, като няколко от тях ще се организират в границите на две седмици с по-големи съществени схеми, сходно на конкуренциите в Маями и Индиан Уелс. Рим направи скока за 2023, като към него ще се причислят Мадрид и Пекин през идната година, а Синсинати и Канада ще създадат смяната през 2025, и ще имат равни наградни фондове до 2027.

Нови правила за присъединяване на шампионат ще подсигуряват непрекъснато присъединяване на топ тенисистките в конкуренциите от категория Премиум. Броят на шампионатите от категория 500 ще бъде повишен на 17 със спирки в Токио, Бризбън, Чарлстън, Сан Диего, Вашингтон, Сеул, Берлин, Аделаида, Абу Даби, Ийстборн, Монтерей, Страсбург, Джънджоу и Щутгарт, плюс Юнайтед Къп и два шампионата с неразбираеми за момента дестинации.

„ Този преломен миг за WTA Тура ще прикове ползите както на шампионатите, по този начин и на играчите, и ще подкрепи актуалните и бъдещи генерации тенисистки. Невероятно щастливи сме да бъдем част от тези промени и наследството, което ще остави върху равните наградни фондове “, сподели членът на Съвета на играчите в WTA Дона Векич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР