WTA Finals, полуфиналАрина Сабаленка 6-2 2-6 6-1В началото на седмицата

...
WTA Finals, полуфиналАрина Сабаленка 6-2 2-6 6-1В началото на седмицата
Коментари Харесай

Сабаленка сложи край на изумителния сезон на Швьонтек за финал във Форт Уърт


WTA Finals, полуфинал
Арина Сабаленка 6-2 2-6 6-1


В началото на седмицата Арина Сабаленка сподели, че е същинско „ знамение “, че се е класирала на финалите на WTA във Форт Уърт. Сега, след една от изненадите на шампионата, тя ще се бори за купата.

Седмата сложена отстрани международната №1 Ига Швьонтек с 6-2 2-6 6-1 в двучасова борба в неделя вечер. Тя надви в 28-ия си трети сет за годината, с цел да стигне до трети край.

Предстои ѝ борба с Каролин Гарсия, която ще наруши равенството в съперничеството им – досега имат по два триумфа между тях. Независимо от резултата обаче и двете ще завършат в топ 5.

Арина завоюва първия си дуел с Шьонтек точно на Финалите преди година, само че по-късно позволи четири следващи провали. На полуфиналите на US Open водеше с пробив в третия сет, само че изпусна самодейността и полякинята продължи напред, с цел да стигне по-късно и до купата.

Днешният им конфликт подсещаше на борбата от Ню Йорк, само че последните минути бяха разнообразни. Този път Сабаленка резервира преимуществото си и реализира трета победа в кариерата си над настояща №1 – предходните пристигнаха наад Барти в Ухан ’19 и Мадрид ’21.

„ Като цяло бях доста спокойна на корта, “ сподели тя след триумфа. „ Просто желаех да я накарам да работи за точките. Не желаех да ѝ дам още една лесна победа, както в първите ѝ три дуела. Мисля, че тъкмо по тази причина не търсех уинъри и асове – поради настройката обаче те пристигнаха. “

Така изумителният сезон на Швьонтек завършва с баланс 67-9 и осем трофеи. Край вижда и серията ѝ от 15 победи над 10 топ съпернички.

Швьонтек и Сакари излязоха от групите с съвършен баланс, само че Гарсия надигра безапелационно гъркинята с 6-3 6-2. Мария нямаше ден и допускаше доста неточности, до момента в който съперничката ѝ поддържаше високо движение и приключи с 21 уинъра против единствено 8.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР