WTA 125 Руан, първи кръгВиктория Томова – Симона Валтерт 6-3,

...
WTA 125 Руан, първи кръгВиктория Томова – Симона Валтерт 6-3,
Коментари Харесай

Томова започна успешно участието си в Руан


WTA 125 Руан, първи кръг

Виктория Томова – Симона Валтерт 6-3, 6-4

Виктория Томова се класира за осминафинала на WTA 125 шампионата в Руан след двусетов триумф над международната №113 Симона Валтерт. Първата ни ракета стартира нерешително дуела и позволи ранен пробив, само че по-късно последователно пое контрола върху играта и стигна до изцяло подобаващ триумф.

Следващата съперничка на Томова ще бъде намиращата се на 170-о място в ранглистата Ана Конюх, която в първи кръг отстрани Даяна Ястремска (1-6, 6-1, 6-2).

Българската тенисистка завоюва 65% от точките си на първи сервис (31/48) и не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Валтерт бяха три. Томова осъществя четири от осемте си точки за пробив (50%), до момента в който нейната съперничка оползотвори два от своите пет брейкпойнта (40%).

Началото бе доста по-добро за Валтерт, която проби първа, след което избави два брейкпойнта на Томова и усили преднината си на 3-1. От този миг нататък обаче първата ни ракета стартира да показва по-голямата си класа. Българката осъществя два следващи брейка, след което на два пъти стигна до сетбол при 5-3. Валтерт обаче избегна заплахата, след което пред нея се откри нов брейкпойнт. Той обаче бе избавен от Томова, която малко по-късно не пропусна третата си опция да завърши сета и се наложи с 6-3.

Двете съпернички си размениха по един пробив при започване на втория сет, като равенството се резервира до 3-3. Томова обаче нанесе сериозен удар върху упоритостите на швейцарката като записа нов брейк, който затвърди с гейм на нула за 5-3. Валтерт прояви борбеност и редуцира пасива си, след което избави четири мачбола, само че Томова не ѝ разреши да продължи да се надява на поврат и надви с 6-3, 6-4 по-късно под час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР