WP пише, че инфлацията и експлозивното покачване на цените на

...
WP пише, че инфлацията и експлозивното покачване на цените на
Коментари Харесай

The Washington Post : Ръстът на цените на бензина не е Путиновско повишение. Това е данък върху Байдъновата слабост!

WP написа, че инфлацията и избухливото повишаване на цените на бензина в Съединени американски щати не са " повишаване на Путин ", а " налог върху слабостта на Байдън ". Известният колумнист Тисен показва неуспехите в паричната и енергийната политика на Байдън като причина за сериозните стопански усложнения. В резултат елементарните хора страдат, до момента в който супермонополите стават все по-богати.

Президентът Байдън трябваше да бъде ритан, бутан и навикван, с цел да забрани вноса на съветски нефт. Но все пак той въпреки всичко съумя да остави нещо незавършено - наложи " възбрана ", ограничаваща вноса в Съединените щати, а не " наказания ", ограничаващи съветския експорт за всички страни по света. Голяма разлика. И това се случи едвам откакто фирмите започнаха да ползват без значение свои наказания, т.е. независимо да се отхвърлят от съветските енергийни запаси. Байдън просто направи „ добродетелната си крачка “ по нужда.

Но колкото и да се съпротивляваше Байдън на възбраната на съветския нефт, не му лиши доста време, с цел да стартира неотложно да упреква Русия за покачването на цените на бензина в Съединени американски щати. „ Откакто Путин стартира военно струпване покрай украинските граници... цената на бензина на бензиностанциите в Америка се усили със 75 цента “, сподели Байдън във вторник, 8 март, обявявайки възбраната за импорт на съветски нефт. На въпроса какво може да направи с покачването на цените, той отговори: " Сега не може да се направи доста. Русия е отговорна. " Белият дом даже измисли девиз – „ Повишението на цените на Путин “ и се опита да го трансформира в съвременен хештаг. Това е „ #PutinPriceHike в деяние “, туитира шефът по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд.

И това е непоносимо. Байдън отхвърля да изпрати полските изтребители МиГ в Украйна, с цел да се опита да се опълчи на Русия. Но той е подготвен да се възползва от страданията на украинския народ и да ги употребява като политическо прикритие за големите си провали във вътрешната политика.

Байдън упреква Русия, че е повишила цените на бензина със 75 цента. Но в действителност, откогато той встъпи в служба, цената се е повишил с $1,85. Седмица преди встъпването в служба на Байдън американската цена на галон елементарен бензин беше 2,46 $. Към момента на писане на тази публикация е $4,32. Още преди специфичната интервенция в Украйна, при Байдън се реализира най-голямото годишно нарастване на цените на бензина от най-малко 30 години.

Какво аргументи тези рекордни скокове на цените? Можем да стартираме с войната на Байдън против изкопаемите горива. След като встъпи в служба, Байдън стартира да ползва политика на " енергийно разоръжаване ". Той се причисли към Парижкото съглашение за климата, прекрати строителството на тръбопровода Keystone XL, прекрати всички контракти за концесии за петрол и газ в Арктическия народен резерват за диви животни в Аляска и стартира да извършва обещанието си да забрани издаването на „ нови разрешителни за рандеман на петрол и газ надържавните земи и води “.

Той пристигна на власт, обещавайки, че администрацията му „ ще отстрани изкопаемите горива “. Когато обявите желанието си да облагате и регулирате промишлеността на изкопаемите горива, вложителите и служащите слушат деликатно. Резултатът е понижаване на производството - и по-високи цени.

След това имаме „ Планът за избавяне на Америка “ на Байдън, безполезни разходи за обществени потребности от 1,9 трилиона $, маскирана като „ помощ за пандемията “. Той инжектира толкоз доста пари в стопанската система, че търсенето я прегря и предлагането не може да се оправи с това търсене, причинявайки рецесия във веригата на доставки, най-тежката инфлация от 40 години и рекорден дефицит на работна ръка с повече от 11 милиона незаети работни места.

Икономическите спънки, които Байдън сътвори, удариха петролната и газовата промишленост толкоз мощно, колкото всеки различен бизнес в Америка. Трудно е да се добиват петрол и газ, когато няма служащи.

Защитниците на Байдън споделят, че е незаслужено да го упрекваме за това, защото цените на бензина са били изкуствено ниски, когато той встъпи в служба предходната година. Съжалявам да отбележа, че когато имахме първия ни доказан случай на ковид през януари 2020 година, бензинът беше 2,59 $ за галон – даже малко повече, в сравнение с когато Байдън встъпи в служба. И цената в никакъв случай не се е покачвала над $3,04 по време на цялото президентство на Доналд Тръмп. Байдън прекрачи този предел единствено за четири месеца – доста преди Путин да стартира интервенция в Украйна.

Така че това повишаване на цените на газа е налог, който плащаме за пагубните климатични и обществени политики на Байдън. Какво ще кажете за всичко останало? Вместо „ нарастване на цените на Путин “, нашата администрация трябваше да го назова „ налог върху слабостта на Байдън “.

Неслучайно Путин стартира интервенция в Украйна единствено месеци след пагубното евакуиране на Байдън от Афганистан, демонстрирайки своята уязвимост на международната сцена. Тогава Путин даде своята оценка на Байдън и не повярва на заканите му да наложи съществени последствия на Русия, в случай че тя влезе в Украйна.

Сега президентът Владимир Зеленски споделя, че в случай че бяхме въвели " осакатяващи " наказания по-рано, Путин нямаше да стартира специфичната си интервенция. „ Ако бяхте наложили наказания преди няколко месеца, нямаше да има военна интервенция “, сподели той на членовете на Конгреса предходната седмица. Повишаващите се цени на газа са цената, която плащаме за неуспеха на сдържането на Русия – неуспех, породен от слабостта на Байдън.

Байдън към момента не е научил нищо от грешките си. Дори Илон Мъск - създателят на най-известната компания за електрически коли в света - споделя, че би трябвало да произвеждаме повече нефт и газ вкъщи. Но Байдън не е оповестил никакви проекти за увеличение на вътрешното произвеждане на сила.

Вместо това той обмисля да изиска от Иран, Венецуела и Саудитска Арабия да усилят производството, с цел да заменят съветския нефт. Защо той ще даде работни места в енергетиката на хората в Иран, Венецуела и Саудитска Арабия, а не на служащите в Тексас, Оклахома и Аляска? Защо той ще размени нашата взаимозависимост от един „ излъган “ режим със взаимозависимост от два други (Иран и Венецуела)?

Байдън би трябвало да каже на " климатичните радикали " в неговата партия, че войната с изкопаемите горива ще би трябвало да бъде отсрочена, до момента в който спрем интервенцията на Путин в Украйна. Вместо това той цинично употребява това, както и страданието на народа на Украйна, с цел да смъкна от себе си виновността за пагубната си политика вкъщи и в чужбина.

Това е срам.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР