World Tennis LeagueЕлена Рибакина – Ига Швьонтек 6-3, 6-1Елена Рибакина

...
World Tennis LeagueЕлена Рибакина – Ига Швьонтек 6-3, 6-1Елена Рибакина
Коментари Харесай

Рибакина надделя убедително над Швьонтек на финала на WTL


World Tennis League

Елена Рибакина – Ига Швьонтек 6-3, 6-1

Елена Рибакина даде преднина на тима на „ Ястребите “ на финала на World Tennis League след безапелационна победа над Ига Швьонтек. Шампионката на УИмбълдън изигра най-силния си мач от началото на шампионата и не остави никакви шансове на международната №1, триумфирайки след единствено час на корта.

И трите аса в мача бяха дело на Рибакина, която също така завоюва 70% от точките си на първи сервис (23/33). Казахстанката осъществя пет от осемте си благоприятни условия за пробив (63%), до момента в който Швьонтек оползотвори единствено един от деветте си брейкпойнта (11%).

Мачът стартира чудесно за Рибакина, която избави общо три брейкпойнта в първите си два сервис гейма, като в това време самата тя реализира ранен пробив и по този метод поведе безапелационно с 3-0. Впоследствие обаче в представянето ѝ настъпи фрапантен спад и това разреши на Швьонтек да възвърне равенството.

Световната №21 обаче прекъсна серията на полякинята, след което проби за 5-3. Швьонтек бе доста покрай това още веднъж да върне брейка, само че Рибакина реализира поврат от 40-15 и завърши откриващия сет при 6-3 в своя изгода.

Шампионката на Уимбълдън продължи да господства, като не даде точка в първите два гейма от втория сет. Швьонтек редуцира пасива си, само че това бе последняит положителен миг за нея в днешния дуел. Рибакина бързи си върна самодейността и след два следващи брейка победи с 6-3, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР