WizzAir-измамници! Пълна гавра с клиентите им! В петък сутринта около

...
WizzAir-измамници! Пълна гавра с клиентите им! В петък сутринта около
Коментари Харесай

Кацнал във Варна, а не в София: българи се барикадираха в самолет на Wizz Air

WizzAir-измамници! Пълна подигравка с клиентите им!

В петък сутринта към 10 български жители се барикадирали в аероплан на Wizz Air, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата почнала още в Абу Даби, откъдето самолетът изхвърчал с близо 3 часа забавяне. Това довело до неспособност пасажерите да дойдат в столицата поради проект за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде разрешено. Въпреки това, без предизвестие, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна водачът оповестил, че ще се приземят на неправилното летище, оповестява организация „ Фокус “.

Пътниците хвърлиха упреци към нискотарифната самолетна компания Wizz Air.

Лидия Димитрова твърди, че самолетът, с който са пътували от Абу Даби, е кацнал на неправилното летище. Това се е случило на двадесет и шести май в 4:12 сутринта.
„ Поради виновност на самолетната компания Wizz Air кацнахме
на неправилното летище. Сагата стартира с отсрочване на полета с няколко часа, което в действителност довежда до неспособност да кацнем на Летище София, защото имало някакъв ремонт на летището “, това показа Лидия Димитрова в своя TikTok акаунт.

Пътниците настояват, че от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма по какъв начин да бъде осъществено.

„ От самолетната компания, от екипажа на самолета, са знаели, че ние няма да можем да кацнем на Летище София, все пак ни качиха на самолета,
ревизираха ни билетите и петнадесет минути преди да кацнем
на Летище Варна, вместо на Летище София, водачът разгласи, че ще кацнем на неправилното летище “, споделя още Димитрова.

Жената споделя, че са били поръчани пет рейса, които са имали за цел да извозят пасажерите от самолета.

„ Поръчани са 5 рейса, които би трябвало да извозят всички ни от летище Варна до София. Това значи, че една огромна част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат уговорките “, прибавя Лидия.

На Летище Варна пристигнали и екипи на гранична полиция, които заплашили пасажерите, че ще ги арестуват, в случай че не слезнат от самолета до 10 минути.

„ Самолетната компания отхвърля да спомага и дойдоха органи на гранична полиция, които ни дават 10 минути да си помислим дали да слезнем непринудено от самолета или ще ни арестуват и с белезници ще ни смъкват от този аероплан “, твърди още Лидия.

Мъж, който твърди, че е представител на компанията, декларирал на пасажерите, че малко преди да започне снижението на самолета е схванал, че ще кацнат на летището във Варна.

На този стадий няма информация дали пасажерите ще потърсят обезщетение. От Wizz Air не са коментирали публично случилото се.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР