Wizz Air в момента работи с едва 3% от капацитета

...
Wizz Air в момента работи с едва 3% от капацитета
Коментари Харесай

Wizz Air съкращава 20% от служителите и връща стари лизингови самолети

Wizz Air сега работи с едвам 3% от потенциала си

© Цветелина Белутова Унгарският нискобюджетен авиопревозвач Wizz Air ще понижи чиновниците си с 19%, ще понижи заплатите и ще върне по-стари лизингови самолети, с цел да намали разноските си, до момента в който не прави полети поради пандемията, оповестява Reuters. Авиокомпанията оперира основно в Централна и Източна Европа, а София е един от хъбовете й.

Днес управлението й заяви, че няма да афишира прогнози за тази финансова година, само че акцентира, че се придържа към проекта за увеличение на потенциала с 15% годишно, щом пазарът се възстановява. Увереността на компанията контрастира на позицията на немската Lufthansa, която предходната седмица предизвести, че понижава потенциалите си, тъй като счита, че ще са нужни години за връщането на авиопревозите към равнищата отпреди преди рецесията, отбелязва организацията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Разпространението на ковид замрази полетите и доста от пътническите, които към момента се правят, са основно за репатриране.

Wizz Air употребява сега 3% от потенциала си, а през вчерашния ден разгласи, че възвръща полетите си от Варна до Лондон. Компанията е разполагала с 1.5 милиарда евро парични средства в края на март 2020 година Според анализатори Ryanair и Wizz Air ще бъдат единствените европейски авиопревозвачи, които ще избегнат рефинансирането.

За 12-те месеца до 31 март тази година унгарският транспортьор чака да регистрира съществена чиста облага, както е планувала преди, в порядъка на 350-355 млн. евро.

Авиокомпанията, която е листвана в Лондон, че ще редуцира 1000 чиновници. Също по този начин ще понижи заплатите на шефовете и по-високопоставените чиновници с 22%, а на водачите, стюардите и офис личния състав - със приблизително 14%.

Освен това компанията се договаря с снабдители да редуцира контрактуваните размери и тъй като съществуващи лизингови контракти изтичат, компанията ще върне 32 по-стари лизингови самолета до края на 2023 година Акциите на Norwegian Air се сринаха

Цената на акциите на Norwegian Air се срина с над 60% в първия ден на търговията след Великден, откакто на 8 април норвежкият авиопревозвач предложи финансов избавителен пакет. Ако бъде утвърден от кредиторите и акционерите, проектът ще преобразува дълг за 4.3 милиарда $ в акционерен капитал и ще набере нов капитал, което ще промени акционерната конструкция. Нискотарифният транспортьор спря от полети по-голямата част от самолетите си поради епидемията на 16 март разгласи, че освобождава краткотрайно от работа 7300 души или 90% от личния състав си. Днес акциите й поевтиняха с 62.5% до исторически най-малко от 3.10 норвежки крони, като по този метод пазарната й капитализация е единствено 500 млн. крони (48.8 млн. долара). Компанията имаше финансови усложнения още преди ковид.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР