Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,
Коментари Харесай

Wizz Air е европейска авиокомпания на годината според Aviation 100

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, завоюва влиятелното отличие „ Европейска авиолиния на годината ” на Aviation 100. Наградата бе връчена на Оуен Джонс, корпоративен шеф на Wizz Air, в Лондон по време на галавечеря, като част от конференцията Airline Economics Growth Frontiers.

Wizz Air получи оценката на Aviation 100 поради своя извънреден напредък през тази година, в границите на която компанията записва рекорден брой пасажери, разшири мрежата си и разгласи впечатляваща поръчка на 146 самолета Airbus A320neo по време на Dubai Airshow.

Носителите на влиятелните награди, отличаващи най-изявените компании в авиоиндустрия през годината, се дефинират посредством задълбочено изследване, изпратено до лист от над 10 000 специалисти по целия свят за интервал от два месеца. Номинациите за всяка категория се правят оценка с точки, присъдени по съответни критерии. Aviation 100 класира първите 10 номинирани във всяка категория, като спечелилият получава влиятелната премия за изключителни достижения.

„ Горди сме със спечелването на тази влиятелна премия, която още веднъж удостоверява, че Wizz Air е по едно и също време един превъзходен бизнес и една чудесна самолетна компания. 2017 бе доста вълнуваща година за Wizz Air, защото постигнахме извънреден растеж от над 24%, увеличихме мрежата си от направления до над 550 дестинации в 43 страни и въведохме редица новаторски екстри за нашите клиенти. Нашата революционна договорка за нови 146 съвременни самолета Airbus A320neo ще ни разреши да продължим да растем през идващото десетилетие, което значи още повече преференциални предложения за пътешестване за нашите клиенти из Европа и оттатък, до момента в който продължаваме да следваме нашата цел да бъдем неоспоримият водач измежду нискотарифните самолетни компании в Европа. През 2018 година ще продължим да сме фокусирани върху стимулиране на търсенето от страна на клиентите и превръщането на пътуванията със аероплан в услуга, налична за всички, като в същото време предоставяме отлично обслужване на борда си на едни от най-новите самолети в Европа “, разяснява Корпоративният шеф на Wizz Air Оуен Джонс.

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа. Тя обслужва флотилия от 87 самолета Airbus A320 и Airbus A321 и предлага над 550 направления от 27 бази, свързващи 145 дестинации в 43 страни.

В Wizz Air екип от почти 3300 авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air желания избор на 23,8 милиона пасажери през финансовата година, завършила на 31 март 2017 година Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в показателите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е записана в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Оперативен одит за сигурност (IOSA), световният пример за самопризнание за сигурност на въздушния превоз.

През 2016 година компанията бе оповестена за Авиолиния с най-хубаво съответствие сред цена и качество от редакторите на Air Transport World, едно от водещите списания, отдадени на бранша, както и Нискотарифна компания на годината от Центъра за авиация (CAPA), водещ снабдител на самостоятелна информация в региона на авиацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР