Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), най-зелената авиокомпания в Европа*

...
Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), най-зелената авиокомпания в Европа*
Коментари Харесай

Wizz Air обяви основаването на нискотарифна авиокомпания в Абу Даби

Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), най-зелената самолетна компания в Европа* и най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, разгласи през днешния ден, че е постигнала кардинално съглашение за основаването на Wizz Air Abu Dhabi (Обединени арабски емирства) в партньорство с Abu Dhabi Development Holding PJSC (ADDH). Това ще бъде първата самолетна компания на Wizz Air, основана отвън Европа.

Предвижда се Wizz Air Abu Dhabi да бъде основана посредством взаимно дружество, а интервенциите се чака да започват през втората половина на 2020 година Новата самолетна компания ще се концентрира върху откриването на направления до пазари, на които Wizz Air има съществуваща активност с висок растеж, а точно Централна, Източна и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дълготраен проект. Wizz Air има вяра, че основаването на в действителност нискотарифна самолетна компания в Абу Даби може да способства в допълнение за установяването на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от международна класа. Дълбоките знания на ADDH за локалния пазар, тяхната поддръжка и препоръки са изключително скъпи за WIZZ и ще оказват помощ доста за сполучливото развиване на новата компания.

Установяването на новата самолетна компания зависи, наред с други неща, от подписаването на съглашение с ADDH и влизането в действие на избрана документи, приемане на всички нужни вътрешни и външни утвърждения и единодушия, и новата самолетна компания да отговори на регулаторните условия на Общото ръководство на гражданската авиация на ОАЕ, с цел да получи Сертификат за въздушен оператор.

С флотилия, формирана от Airbus A321neo, най-ефективния теснофюзелажен аероплан в света, Wizz Air Abu Dhabi ще получи достъп до пазари с общо 5 милиарда клиенти в цяла Европа и отвън нея. В сходство с потребителската политика на Wizz Air по целия свят, новата самолетна компания ще предложи на пасажерите висококачествено въздушно пътешестване на налични цени, на борда на една от най-зелените самолетни флотилии*.

Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air Holdings, разяснява през днешния ден в Абу Даби: „ Горди сме, че първата ни самолетна компания, която е основана отвън Европа, ще бъде в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства. Дълбоките знания на ADDH за локалния пазар, тяхната поддръжка и препоръки са изключително скъпи за WIZZ и ще оказват помощ доста за сполучливото развиване на тази нова нискотарифна самолетна компания. Wizz Air Abu Dhabi непроменяемо ще способства за ускорение на крачката по пътя на напредък на Wizz Air, учреден на нашия сполучлив нискотарифен бизнес модел, предлагащ налични пътувания за от ден на ден клиенти. Вярваме, че новата самолетна компания има капацитет да бъде значим състезател в района. Бих желал да изкажа най-голяма признателност на H.Пр. Шейх Мохамед Бин Хамад Бин Тахнут Ал Нахиян и господин Мохамед Ал Сувайди за тяхната отдаденост и поддръжка, без които това неповторимо партньорство не би било допустимо. “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР