Wizz Air Holdings Plc, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и

...
Wizz Air Holdings Plc, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и
Коментари Харесай

Wizz Air поръчва 146 самолета на Airbus

Wizz Air Holdings Plc, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, разгласи, че след извършен конкурс е подписала меморандум с Airbus S.A.S. за покупката на нови 146 самолета.

Самолетите са A320neo от фамилията на Airbus (72 самолета A320neo и 74 самолета A321neo). Доставките ще стартират през 2022 година, само че главната част от самолетите ще бъде обезпечена през 2025 и 2026 година, откакто бъдат доставени поръчаните от Wizz Air през 2015 година 110 самолета Airbus A321neo. Съгласно меморандума, Wizz Air има право да размени няколко самолета A320neo с Airbus A321neo и назад според от бъдещите си потребности.

При настоящите пазарни цени тези спомагателни самолети ще костват общо над 17,2 милиарда $, макар че от Airbus дават отстъпки. Финализирането на поръчката е предмет на утвърждение от акционерите на Wizz Air.

" Чрез самолетите от ново софтуерно потомство ще  продължим да понижаваме оперативните разноски, защото съществена цел на Wizz Air е да бъде самолетната компания с най-ниските цени и най-ниските разноски в Европа. Wizz Air ще продължи да подтиква търсенето на самолетни пътувания в ЦИЕ и отвън нея, предлагайки най-ниските цени на нашите клиенти, като в същото време им предоставяме отлично преживяне на борда на една от най-младите флоти в Европа “, разяснява Йозеф Варати, основен изпълнителен шеф на Wizz Air.

Ако бъде утвърдена от акционерите на Wizz Air, договорката ще усили направените поръчки на Wizz Air от Airbus до 282 самолета, в това число 8 самолета Airbus A320ceo и 18 самолета Airbus A321ceo, доставките на които ще продължат до началото на 2019 година, и 110 самолета Airbus A321neo, доставките на които са планувани да стартират през 2019 година и да продължат до края на 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР