Windows приложението Speedtest by Ookla е удобен инструмент за измерване

...
Windows приложението Speedtest by Ookla е удобен инструмент за измерване
Коментари Харесай

Speedtest by Ookla за Windows – измерва интернет скоростта


Windows приложението Speedtest by Ookla е комфортен инструмент за премерване на интернет скоростта
(екранни фотоси: Speedtest by Ookla)

Една от най-популярните онлайн услуги за тестване на интернет връзката е Speedtest.net by Ookla. Но малко на брой може би знаят, че тя е налична и като приложение за евакуиране от Microsoft Store.

Speedtest by Ookla за Windows употребява същата технология като уеб услугата, с цел да прави точни измервания както на скоростта на интернет връзката, по този начин и на латентността.

За евакуиране на приложението е нужен акаунт в Microsoft, само че целият развой е елементарен и лишава не повече от няколко минути. Интерфейсът е съвременен, с просто оформление и ясни варианти.

Главният прозорец включва бутона „ Go ”, дружно с името на интернет доставчика. Точността на премерване може да се усъвършенства, в случай че разрешите на приложението достъп до местоположението на компютъра.

След като натиснете бутона „ Go ”, се демонстрира знак – първо за скоростта на евакуиране (download), а по-късно и за скоростта на качване (upload), като и двете се мерят в Mbps (мегабити в секунда). Оценката на скоростта на интернет връзката лишава няколко секунди, само че пинг инспекцията се демонстрира съвсем мигновено.

Апликацията запомня историята на тестванията, като ви разрешава да ревизирате измененията в скоростта в добре проведена таблица. Недостатък е, че приложението не може да генерира диаграма, която би предложила по-ясен взор върху интернет връзката.

Speedtest by Ookla интегрира услугата speedtest.net в Windows 10 и макар че се нуждае от спомагателни усъвършенствания, приложението извършва чудесно главната си функционалност – мери тъкмо скоростта на евакуиране и качване.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР