Windows 11 вече поддържа протокола Bluetooth LE, който позволява на

...
Windows 11 вече поддържа протокола Bluetooth LE, който позволява на
Коментари Харесай

В Windows 11 беше добавена поддръжка на Bluetooth LE, нов панел с уиджети и “живи субтитри“ на още 10 езика

Windows 11 към този момент поддържа протокола Bluetooth LE, който разрешава на потребителите да се свързват с други устройства безжично, като употребяват по-малко сила от батерията. По време на конференцията Build във вторник Microsoft сподели, че е стартирала поддръжката на стандарта в партньорство със Samsung и Intel. В потребителските устройства, Bluetooth LE се употребява основно в носимата електроника и безжичните слушалки.

Енергоефективният стандарт Bluetooth LE употребява аудио-кодека LC3, който обезпечава поддръжка на мултистрийминг или опция за поточно предаване на аудио към голям брой устройства по едно и също време. Той също по този начин предлага обилни усъвършенствания за потребление със слухови апарати, като им разрешава да употребяват доста по-малко сила, когато се употребяват през целия ден.

Microsoft сподели още, че в допълнение към Bluetooth LE, идната актуализация на Windows 11 ще донесе поддръжка и на още 10 езика за „ живи надписи “ – функционалност, която автоматизирано преобразува речта в текст в действително време. Това включва китайски, датски, френски, немски, италиански, японски, корейски, португалски, испански и в допълнение диалекти на британски език.

Панелът с джаджи в Windows 11 също получава дребна актуализация. Изгледът по дифолт към този момент ще има по-крупен макет, в което има особено място за закрепване на приложения и персонализирана лента, основана от Windows. Новата икона на VPN щит се появява над иконата за интернет-връзката в систематичната област, когато е обвързван към виртуална частна мрежа (VPN).

Друга дребна актуализация включва нова конфигурация за конфиденциалност, която при разкриване на наличие автоматизирано заключва екрана, когато потребителят се отдалечи от устройството и го отключва, когато се върне. С новите настройки към този момент можете да посочите кои приложения имат достъп до информацията от датчика за наличие, както и елементарно да активирате или деактивирате избрани функционалности за разкриване на наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР