Windows 11 скоро ще добави поддръжка на 3D-емотикони (emoji), които

...
Windows 11 скоро ще добави поддръжка на 3D-емотикони (emoji), които
Коментари Харесай

Microsoft започна да тества 3D-емотикони за Windows 11 — те бяха  анонсирани преди 2 години

Windows 11 скоро ще добави поддръжка на 3D-емотикони (emoji), които Microsoft анонсира преди съвсем две години, само че в последна сметка се ограничи до 2D-емотиконите, написа The Verge. В началото на предходната година обаче дизайнерът на Microsoft Нандо Коста (Nando Costa) увери потребителите, че екипът от разработчици продължава да работи върху обемните емотикони за Windows 11.

Microsoft разгласи в сряда вечерта, че стартирането на новия прелиминарен пакет Windows 11 Insider Preview Build 25905 е наличен за членовете на програмата Windows Insider, която включва поддръжка на 3D-емотикони. Новите смайлита в превюто са сходни на тези, пуснати от компанията предходната година за корпоративната информационна платформа Microsoft Teams, употребявайки градиентни цветове, с цел да придадат на емоджитата тримерен тип.

Microsoft сподели, че новият формат на 11 цветни шрифта COLRv1 в Windows 11 разрешава на системата да демонстрира „ по-богати емотикони с тримерен външен тип “. „ Тези емотикони употребяват градиенти, с цел да основат жанр на дизайн, който нашите клиенти желаят. Новите емотикони ще създадат вашите известия по-изразителни “ — отбелязва компанията в блог обява, обещавайки, че новите 3D-емотикони скоро ще бъдат налични и в „ определени приложения и браузъри “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР