Windows 11 не е официално инсталиран на компютрите със стари

...
Windows 11 не е официално инсталиран на компютрите със стари
Коментари Харесай

Microsoft поправи стар проблем със системните изисквания на Windows 11

Windows 11 не е публично конфигуриран на компютрите със остарели процесори, само че притежателите на относително нови чипове на Intel от 11-то потомство също имаха проблеми. След две години недоволства, компанията най-сетне призна виновността си, поправи бъга и изясни какъв е казусът.

От 2022 година потребителите на компютри, основани на процесорите Intel от семейството Rocket Lake (LGA 1200), не можеха да надстроят до Windows 11. Както се оказа, източникът на казуса са драйверите Intel Smart Sound Technology (Intel SST) във версии 10.29.0.5152 и 10.30.0.5152, които предизвикват синия екран на гибелта при инсталиране на новата операционна система. И до момента в който Intel относително бързо пусна обновените версии на SST (10.30.00.5714 и 10.29.00.5714), Microsoft анулира блокирането на актуализацията единствено две години по-късно.

Според Tom’s Hardware, на новите драйвери просто им е лишило доста време, с цел да стигнат до Windows Update Center — чия е грешката за забавянето, не се прецизира. Както и да е, в този момент потребителите на „ засегнатите “ компютри могат да преминат към Windows 11. В случай на проблеми по време на актуализацията, Microsoft предлага за помощ да се свържете с производителя на компютъра.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР