Windows 10 S вече не е само за студентите и

...
Windows 10 S вече не е само за студентите и
Коментари Харесай

Microsoft 365 препозиционира лаптопите с Windows 10 S като достъпни машини за бизнеса

Windows 10 S към този момент не е единствено за студентите и учениците. По време на конференцията си за корпоративни клиенти Microsoft разгласи четири нови преносимия компютър с Windows 10 S от Acer, HP и Lenovo, както и новите услуги, които ще дават Microsoft 365.

Машините с Windows 10 S ще бъдат пуснати в продажба в края на годината, а цената им ще е под 350 $. Те са част евтината линия устройства, които компанията сподели предходната година, когато показа Windows 10 S. Тези машини ще бъдат ориентирани към бизнеса и по-точно към „ чиновниците от първа линия “ - по поддръжката, обслужването или консултантите в комерсиалните обекти, които работят с клиенти.

Що се отнася до Microsoft 365, пакетът е ориентиран единствено към бизнес потребителите, само че в този момент се продава и към студенти и възпитаници. В сферата на образованието предлагането включва Office 365 for Education, Windows 10 приключенската игра Minecraft и услуга за ръководство на устройствата, известна като Enterprise Mobility + Security (Корпоративна подвижност и сигурност). Софтуерната компания не е оповестила цена за услугата, а предизвиква евентуалните клиенти да се свържат с дистрибуторите.

Новите компютри с Windows 10 S

Новите компютри с Windows 10 S, без Lenovo V330, би трябвало да бъдат пуснати в продажба по празниците. За страдание, никой от хардуерните производители не е споделил детайлности за устройствата. Това, което знаем са цените и главните конфигурации, към този момент оповестени от хардуерните производители. Един от образците е новият HP Stream 14 Pro, който наподобява като акомодация на 14-инчовия Stream HP, който беше разгласен при започване на годината.

Една от новите функционалности Windows Autopilot, е с бизнес устременост и ще бъде пусната като част от Windows 10 Fall Creators Update. Вместо да разпореди на един ИТ експерт да сътвори икона и да добави към нея драйвъри за хардуера в новото PC, Mictosoft ще предложи общоприета настройка с утвърдените приложения, които потребителят може да конфигурира с едно натискане на бутона.

Казано в резюме: Машините с Windows 10 S са ненапълно фасада. Пускат се с огромно забавяне, след началото на образователната година и надали ще зарадват доста учениците и студентите, по тази причина компанията се пробва да ги продаде на бизнеса.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР