Windows 10 и Windows 11 съдържат грешка, която се проявява

...
Коментари Харесай

Microsoft предупреди за нов бъг в Windows 11


Windows 10 и Windows 11 съдържат неточност, която се демонстрира при „ нулиране ” на РС-то
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft издаде предизвестие за новооткрит бъг в операционните системи Windows 10 и Windows 11, който предотвратява премахването на някои файлове при „ нулиране ” (reset) на компютъра.

Проблемът е в това, че данни в компютъра може да останат неизтрити даже при потребление на опцията „ Remove everything ”. Засегнати от новооткрития бъг са двете настоящи версии на известната районен съд операционна система – Windows 10 и Windows 11.

Грешката се демонстрира на компютри с приложения, които употребяват папки с данни за наново анализиране, в това число OneDrive и OneDrive for Business, Microsoft.

„ При опит за нулиране на Windows устройство с приложения, които имат папки с данни за наново анализиране, като OneDrive или OneDrive for Business, файловете, които са били изтеглени или синхронизирани локално от OneDrive, може да не бъдат изтрити, когато изберете опцията „ Премахване на всичко ”, разяснява Microsoft.
още по темата
„ Този ​​проблем може да възникне при опит за ръчно нулиране, инициирано в Windows, или отдалечено нулиране. Отдалеченото нулиране може да бъде инициирано от Mobile Device Management (MDM) или други приложения за ръководство, като да вземем за пример Microsoft Intune или принадлежности на трети страни ”, допълват от компанията.

„ Файловете на OneDrive, които са „ единствено в облак ” или не са били изтеглени или отворени на устройството, не са наранени и нe се съхраняват. Някои производители на устройства и някои документи могат да извикат функционалността за нулиране на вашето устройство посредством „ Push Button Reset ”, „ PBR ”, „ Reset This PC ”, „ Reset PC ” или „ Fresh Start ”, прецизира Microsoft.

Решенията са заобикаляне на този проблем към този момент са налични. Има два метода за цялостното премахване на грешката. Най-лесно е просто да излезете или да прекратите връзката с облачното вместилище OneDrive, преди да започнете цялостното нулиране на устройството.

Вторият метод се свежда до заличаване на досието Windows.old, която се генерира автоматизирано, когато приключи цялостното нулиране, защото данните, останали след нулирането, се реалокират на това място.

Към този миг към момента няма информация по кое време Microsoft ще пусне кръпка за Windows 10 и Windows 11, която отстранява казуса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР