„WiN – България“ награди участниците в конкурсите, обявени като част

...
„WiN – България“ награди участниците в конкурсите, обявени като част
Коментари Харесай

Наградиха участници в конкурси на АЕЦ ''Козлодуй''

„ WiN – България “ награди участниците в състезанията, оповестени като част от техническата конференция на организацията, провеждана под патронажа на АЕЦ „ Козлодуй “ и под мотото „ Ядрената сила за чиста природа “ и отдадена на 45 години от пуска на Първи енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй “ и 140 години от рождението на Алберт Айнщайн, заяви „ Козлодуй-бг.инфо “. Участие взеха десетки средношколци от Козлодуй, Белене и Монтана, които приготвиха презентации, клипове и брошури по трите тематики на конференцията – „ Ядрената енергетика – модерната технология на нашето съвремие “, „ Историята на атома “ и „ Айнщайн – талант или дявол “.
Най-много бяха разработките, свързани с личността на Айнщайн. По тематиката бяха показани 19 презентации. 17 възпитаници разгледаха нуклеарната енергетика като модерната технология на нашето съвремие, а 13 описаха историята на атома. Класираните като най-хубави писания ще обезпечат опцията на създателите да вземат присъединяване и в конкурс на Техническия университет – София, който ще се организира на 23 април, а WiN-България ще поеме пътните им разходи.
В състезанието за клип по тематиката на конференцията първото място си поделиха двама ученици на СУ „ Христо Ботев “. В конкуренцията за есе бяха наградени седем възпитаници, а за най-хубава бе избрана брошурата на възпитаничките на СУ „ Св.св.Кирил и Методий” Кристина Стайкова и Ралица Стайкова.
Наградите за участниците бяха обезпечени от АЕЦ „ Козлодуй” ЕАД, БУЛАТОМ, „ Енерго сервиз” АД, „ Интерприборсервиз” ООД, Директива за птиците „ РАО”, “Спартак-В” ООД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР