wikimapia.orgВ сърцето на Рим, на фона на Колизеумa, ще се

...
wikimapia.orgВ сърцето на Рим, на фона на Колизеумa, ще се
Коментари Харесай

Кирилицата оживява с уникално 3D шоу в сърцето на Рим

wikimapia.org

В сърцето на Рим, на фона на Колизеумa, ще се организира " Discover Bulgaria " - едно от най-значимите културни събития на страната ни в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата. 

В 20.30 ч. в понеделник светлините на Капитолийския площад ще бъдат изключени. 3D mapping шоу, проектирано върху фасадата на постройката на Римската община, ще опише по какъв начин българската книжовност е спомогнала за разпространяването на християнството измежду източните славяни. Ансамбъл " Чинари " пък ще поведе публиката на вълнуващо странствуване, очертаващо българския принос за европейската културна еднаквост. 

Светлинното шоу е направено от българско студио, което е притежател на голям брой интернационалните награди за осветление на знакови здания в Европа и по света. 

Саундтракът на спектакъла включва осъществявания от най-новия албум на хор " Мистерията на българските гласове ". Музиката е на Петър Дундаков, а записите са със специфичното присъединяване на австралийската певица и композитор Лиса Джерард.

Събитието ще бъде намерено от министъра на културата Боил Банов и посланика на Република България в Италия Марин Райков. 

Специални посетители на събитието са кметовете на градовете Пловдив и Матера, които през 2019 година ще бъдат Европейски столици на културата. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР