Wiener Privatbank е листната на борсата във Виена и е

...
Wiener Privatbank е листната на борсата във Виена и е
Коментари Харесай

Инвестиционният фонд Алфа България придоби ключов дял във Wiene...

Wiener Privatbank е листната на борсата във Виена и е профилирана в ръководството на активи, фондове и акционерни участия в обществени сдружения. Мажоритарен притежател на банката е Гюнтер Керблер, създател и притежател на Kerbler Holding GmbH. Заедно с Александър Копечек той ръководи компанията със седалище във Виена, написа

 
Kerbler Holding взе участие в няколко национални и интернационалните компании. Централната бизнес област е в бранша на недвижимите парцели с необикновен фокус върху придобиването, развиването и адаптирането на висококачествени планове за недвижими парцели в Австрия.

 

Публичният капиталов фонд " Алфа България " АД наскоро закупи акционерно присъединяване и в индустриалната група на " Приста ойл Холдинг " АД. Компанията е с максимален пазарен дял в продажбите на дребно на автомобилни масла за България. Тя има мощно наличие и в страните от Югоизточна и Централна Европа. 

" Алфа България " ще има и основно присъединяване в производителя на батерии " Монбат " АД, в който " Приста Ойл Холдинг " е акционер и има 42,73% от акциите с право на глас.

 
Фондът " Алфа България " е основан за привличане на директни непознати вложения в българската стопанска система. Той е регистриран като акционерно сдружение на Българската фондова борса и има пазарна капитализация от 51 млн. лв.. Основни акционери в капиталовия фонд са австрийското сдружение БГА Мениджмънт ГМБХ  на Франц Ферингер с дял от 32%, Сейнт Гебриъл Ресорт  на Диана Стайкова с дял 29% и Интер Финанс Холдинг АД на Иван Динов с дял от 31,79%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР