Wheaton College често се нарича Харвард на християнските училища“ поради

...
Wheaton College често се нарича Харвард на християнските училища“ поради
Коментари Харесай

Когато „Харвард на християнските училища“ се събуди

Wheaton College постоянно се назовава „ Харвард на християнските учебни заведения “ заради академичната му суровост, която е релативно сравнима с титана от Бръшляновата лига. Неговите забележителни ученици варират от Били Греъм до Дан Коутс, някогашен шеф на Националното разузнаване и американски сенатор.

Но неотдавна учебното заведение в озелененото предградие западно от Чикаго стартира да имитира будността на Харвард. Забраната на древен думи, преподаването на сериозна расова доктрина и психологизирането на проблемите на половата еднаквост може да не наподобяват крайни в актуалните университетски среди. Но за учебно заведение, в което се съхраняват творбите на преп. Греъм, C.S. Lewis и J.R.R. Толкин, тя се носи от своите православни, християнски акости. Но това не е скорошно отклоняване.

През 2000 година просветителният отдел похвали ученията на марксистите. През 2016 година 78 членове на факултета показаха поддръжка за собствен сътрудник професор, който съобщи, че християни и мюсюл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР