WhatsApp, собственост на Meta, напоследък въвежда много нови функции. Компанията

...
WhatsApp, собственост на Meta, напоследък въвежда много нови функции. Компанията
Коментари Харесай

WhatsApp засилва сигурността с помощта на имейл адреси

WhatsApp, благосъстоятелност на Meta, в последно време вкарва доста нови функционалности. Компанията е направила известна преправка на UI и UX дизайна, следвайки напътствията на Material Design 3. Новият потребителски интерфейс беше въведен неотдавна посредством бета актуализации.

Успоредно с това компанията работи върху нова функционалност за сигурност. Според WABetaInfo актуализацията на версия 2.23.16.15 има за цел да усъвършенства сигурността на потребителските сметки благодарение на имейл адреси, макар че съответни детайлности към момента не са разкрити.

Използване на имейл за усъвършенствана сигурност в WhatsApp

По-рано тази година WhatsApp показа разнообразни функционалности за сигурност, като отбрана против неоторизирано прекачване на сметки към разнообразни устройства, отбрана против злоумишлен програмен продукт, употребяващ WhatsApp, и опростена инспекция на кода за сигурност посредством автоматизирани кодове, показвайки уговорката на компанията към сигурността на потребителите.

Новата бета актуализация допуска желанието на WhatsApp да вкара функционалност за сигурност, обвързвана с имейл адресите на потребителите, добавяйки спомагателна отбрана. Функцията ще бъде незадължителна и обособена от съществуващия развой на потвърждаване в две стъпки, който също употребява имейл адреси

Въпреки че детайлности за това по какъв начин тази нова функционалност се разграничава от съществуващия развой остават неразкрити, наподобява, че е обещаващ инструмент за отбрана на потребителски сметки и инспекция в съответни сюжети. Функцията за отбрана, основана на имейл, към момента е в развой на разработка и ще бъде пусната в бъдеща бета актуализация на WhatsApp.

Освен това, скорошната бета версия на WhatsApp идва с анимирани аватари и нова функционалност за основаване на групи, която икономисва време. Компанията също пусна функционалност за видео известия, сходна на гласовите известия, както и версия на WhatsApp за смартчасовници стартира да се популяризира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР