WhatsApp промени от днес политиката си за поверителност в Европа,

...
WhatsApp промени от днес политиката си за поверителност в Европа,
Коментари Харесай

WhatsApp променя политиката си за поверителност в Европа

WhatsApp промени от през днешния ден политиката си за дискретност в Европа, след наложената й рекордна санкция от 225 милиона евро предишния септември. Припомняме, че след три години следствие от DPC (Ирландската комисия за отбрана на данните) излязоха със умозаключение, че методът, по който тази обществена мрежа споделя данни с компания-майка Фейсбук не е транспарантен, което беше и причина за солената санкция, предава. 

Първоначално ирландското DPC беше предложило оптималната санкция от 50 милиона евро, а Фейсбук отдели 77 милиона в годишните си планове, с цел да я заплати. Но митингите на други регулатори (Ирландия беше упрекната, че пази Фейсбук и други софтуерни компании в миналото) накараха Европейския комитет за отбрана на данните да увеличи сумата до 225 милиона. WhatsApp разясни, че не е съгласна с това решение и ще го апелира в съда.

Европейският общ правилник за отбрана на данните - GDPR налага избрани условия за бистрота на онлайн услугите, включително информиране на потребителя за това по какъв начин неговите данни се трансферират сред субектите. 

Припомняме, че при започване на 2021 година компанията WhatsApp вкара спорна смяна в изискванията за прилагане на WhatsApp, която включваше повече препратки към Фейсбук. Оттогава тя се пробва цяла година да убеди своята потребителска общественост, че не се пробва да шпионира диалозите им, с цел да им продава реклама посредством Фейсбук. 

От WhatsApp обясниха, че макар смяната на политиката за дискретност, нейните практики са същите като преди и че няма промени в нейните процеси или съглашения с потребителите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР