WhatsApp обяви нова функция за заключване на екрана за уеб

...
WhatsApp обяви нова функция за заключване на екрана за уеб
Коментари Харесай

В уеб версията на WhatsApp е въведена нова функция за заключване на екрана за повече поверителност

WhatsApp разгласи нова функционалност за заключване на екрана за уеб платформата си, с която да усили поверителността за потребителите

Емил Василев преди 10 секунди 1 Сподели Скрийншот на новата функционалност за заключване на екрана в WhatsApp Web

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 13:00 | 13.08.2023

Проучване: отдалеченото хакване на спътници се оказа ненадейно елементарна задача

IT НовиниЕмил Василев - 11:59 | 13.08.2023

Съединени американски щати се пробват да накарат Китай да изостане в региона на литографията с най-малко 5 генерации

ТелефониСветлин Желев - 11:14 | 13.08.2023

Xiaomi забрани инсталирането на Telegram на своите смарт телефони в Китай

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Уеб версията на WhatsApp към този момент е снабдена с нова функционалност за заключване на екрана, с която да се увеличи сигурността на потребителите при достъп до известията им. Понастоящем функционалността е налична единствено за потребителите на Beta програмата на WhatsApp Web, като тя ще блокира неоторизирания достъп до приложението, без да се знае паролата на акаунта. Функцията за заключване на екрана беше оповестена за първи път предходната година, само че чак в този момент стартира да се популяризира публично.

Повишена сигурност

„ С тази функционалност ще е допустимо да отбраните диалозите си от неоторизиран достъп. Когато обявихме тази функционалност през предходната година, тя още беше в развой на създаване, тъй че не беше подготвена за бета тестване. Въпреки това, след дълго време на разработка и вътрешни проби, пускаме тази функционалност за някои бета тестери, които употребяват най-новата версия на WhatsApp Web и са се включили към формалната ни Beta стратегия. “

обясниха от WhatsApp

Ако това ви звучи забавно и сте консуматор на WhatsApp, можете да ревизирате дали функционалността е налична за вас, като отидете в „ Настройки на WhatsApp “ и по-късно влезете в раздела „ Поверителност “. След като е дейна, при активиране на заключването би трябвало да се персонализират спомагателни настройки. Ако по някаква причина сте не запомнили паролата си, ще би трябвало да излезете от WhatsApp, с цел да я нулирате, или да сканирате QR кода от приложението на смарт телефона си (както би трябвало да извършите при първото му влизане в уеб версията на приложението).

Ако желаете да деактивирате функционалността, можете да го извършите посредством същото меню в настройките на приложението. В взаимозависимост от равнището на сигурност на приложението за смарт телефон, може да се наложи да разрешите всички промени с ключова дума, сканиране на лицето или пръстов отпечатък.

Новата функционалност освен доста покачва сигурността на потребителите, като блокира неоторизирания достъп, само че и push известията се деактивират, когато дисплеят е заключен. Това е отлично, защото изскачащите прозорци от получените известия постоянно са налични за всеки, който гледа екрана. Ако употребявате WhatsApp Web на работа или на обществено място, тази функционалност е мощно целесъобразна, с цел да запазите поверителността на диалозите си и да отбраните персоналните си данни от любопитните хорски очи.

„ По наше мнение това несъмнено ще помогне на потребителите да запазят поверителността на диалозите си, като ще увеличи неприкосновеността на персоналния живот, като неоторизирани консуматори няма да виждат персоналната им информация. “

добавиха от WhatsApp

За потребителите, които не вземат участие в Beta програмата на WhatsApp, тази функционалност ще бъде налична през идващите седмици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР