Whaddaya buyin', stranger?Ако класациите за продажби на видеоигри за 2023

...
Whaddaya buyin', stranger?Ако класациите за продажби на видеоигри за 2023
Коментари Харесай

Игри на ужасите: Дали жанрът е в златна ера?

" Whaddaya buyin', stranger? "

Ако класациите за продажби на видеоигри за 2023 година са нещо, отговорът е " игри на ужасите ".

Resident Evil 4 Remake и Dead Space са измежду най-продаваните тази година, в препълнено поле за качествени заглавия.

И Сам Лейк, сценарист на скорошното огромно издание Alan Wake 2, сподели пред BBC Newsbeat, че продължението се е насочило още повече в смут, тъй като той има вяра, че жанрът сега претърпява „ златен век “.

Докато RE4 Remake и Dead Space са обновени версии на обичани страшни класики, тяхната известност акцентира трайната прелест на хорър игрите.

За да влезе под кожата на жанра, Newsbeat беседва с някои от най-известните производители на хорър игри в промишлеността, с цел да разбере някои тайните на търговията с плаши и къде може да отиде по-късно.

Как игрите на ужасите основават напрежение

Според японския разработчик Capcom, който донесе мейнстрийма на ужасите със своята поредност Resident Evil, видеоигрите оферират едно нещо, което филмите и малкия екран не могат – интерактивност.

Казват, че играчът, който управлява, основава „ по-дълбоко равнище на потапяне “.

Филип Морин е съосновател на Red Barrels, дребното канадско студио зад поредицата Outlast, която постоянно се появява покрай върха на описите с „ най-страшните игри до момента “.

Той споделя, че игрите на ужасите нормално употребяват „ визията за изтощение “, с цел да засилят страха, ограничавайки качествата на играчите и не им давайки „ никакъв метод да отвърнат на удара “.

Филип споделя, че това ограничаване е разрешило на истинския екип на Red Barrels от единствено 10 души да бъде " образован " с дизайна си, избирайки аспект от първо лице, с цел да направи уплахите " по-ефективни ", само че да понижи работата, нужна за анимирането на основния воин. < /p>

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР