WeWork, компанията за наем на офис пространства, обяви, че е

...
Коментари Харесай

WeWork излиза на борсата чрез сливане със SPAC

WeWork, компанията за наем на офис пространства, разгласи, че е сключила съглашение за обединение с BowX Acquisition Corp. (BowX) - SPAC, с което тя ще стане обществена към две години откакто подаде документи за IPO и което в следствие отхвърли поради инвеститорски напън. Пазарната капитализация на WeWork, която се оценяваше на 50 милиарда $ през 2019 година, съгласно договорката в този момент е 9 милиарда $. Очаква се сливането да завърши през третото тримесечие на годината.

" Индустрията на търговски недвижими парцели претърпя сеизмична смяна и бъдещето на работното място в този момент се предефинира в действително време. WeWork е водач в гъвкавото работно пространство, с световно разпознат бранд. " споделя в формалното прессъобщение Бари Стърнлихт, ръководител и основен изпълнителен шеф на Starwood Capital Group, която е и вложител в WeWork.
Проблеми в предишното
WeWork подаде обществено документи за IPO през август 2019 година След подаване на заявката компанията беше подложен под напън от вложителите и медиите заради разводнените салда на компанията. Опасенията на вложителите бяха по отношение на рентабилността на бизнес модела на WeWork и големите краткосрочни отговорности (наеми, лизинги и др.) спрямо приходите. В последна сметка, месец по-късно WeWork отсрочи IPO-то си. Пазарната оценка на стартъпа се срина от 50 милиарда до 5 милиарда $ (-90%) за няколко седмици.

След забавянето на общественото предложение и срутва в оценката на компанията вниманието се насочи към необикновените способи на изпълнителния шеф (тогава) и съосновател Адам Нойман. Под напън на Softbank, най-големият вложител на WeWork, Нойман се отдръпна от ролята си на основен изпълнителен шеф през септември 2019 година и японската компания пое ръководство над стартъпа.
Променен WeWork
От както Softbank пое надзор над WeWork през 2019 година компанията реализира забележителен прогрес към трансформирането на бизнеса посредством големи старания за ръководство на разноските, излизане от непечеливши бизнеси и усъвършенстване на портфейла от материали, което способства за фрапантно усъвършенствана конструкция на разноските.

Според данни от доклада на за 2020 година компанията е подобрила своя свободен паричен поток с 1.6 милиарда $ посредством ограничения за понижаване на административните разноски с 1.1 милиарда и ограничение на оперативните разноски по подържането на постройките с 0.4 мрлд $. Компанията също по този начин се раздели с непечеливши бизнеси и понижи броя на чиновниците си със 67% в съпоставяне със септември 2019 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР