Western & Southern Open, осминафиналКарлос Алкарас – Марин Чилич 7-6(4)

...
Western & Southern Open, осминафиналКарлос Алкарас – Марин Чилич 7-6(4)
Коментари Харесай

Алкарас се приближава до №2 в света с четвъртфинал в Синсинати


Western & Southern Open, осминафинал
Карлос Алкарас – Марин Чилич 7-6(4) 6-1


Бързото израстване на Карлос Алкарас продължава и тази седмица в Синсинати, където успеха му със 7-6(4) 6-1 анд Марин Чилич го трансформира в най-младия четвъртфиналист от Анди Мъри преди 16 години.

Испанецът може да изпревари Рафаел Надал и Александър Зверев към втората позиция, в случай че завоюва третата си Мастърс купа за сезона. С четвъртфинала той си подсигурява най-малко оставане на четвърто място, само че е на по-малко от 600 точки от второто.

Тийнейджърът сподели солидна душeвност против Чилич, като резервира хладнокръвие след два пропуснати сетбола на собствен сервис в края на първата част:

„Зная, че Марин е нападателен играч. Трябваше да остана съсредоточен над мача,“ разяснява той след успеха. „Знаех, че ще е мъчно, че би трябвало да съм душевен в дуела от самото начало. Знаех и че ще имам своите шансове да пробия мощния му начален удар. Щастлив съм от представянето си.“

19-годишният тенисист завоюва осем следващи точки в края на частта, с цел да си върне контрола.

„Подобни неща се случват в оспорваните моменти,“ сподели той за позволения пробив в края. „Трудно е да се концентрираш още веднъж след три двойни неточности подред в такава обстановка, само че поднасям добре, тъй че ще упражнявам малко повече преди четвъртфиналите. Увереността ми е огромна.“

Ранен пробив във втората част зададе звук на събитията на корта. Чилич приключи с 27 непредизвикани неточности, защото бе заставен да рискува в разиграванията, с цел да поддържа темпото на съперника си.

Следващото предизвикателство пред Алкарас е Камерън Нори, който отстрани Бен Шелтън с 6-0 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР