Webit Investment Network (BSE: WIN) обяви, че е подписан SAFE

...
Webit Investment Network (BSE: WIN) обяви, че е подписан SAFE
Коментари Харесай

Webit Investment Network подписа SAFE за $500 000 инвестиция в световния лидер за прецизно опрашване - BeeHero

Webit Investment Network (BSE: WIN) разгласи, че е подписан SAFE контракт, за придобиване на дялове в компанията със седалище в Съединени американски щати и с център за нововъведения и развиване в Израел – BeeHero. Тази поредна (шеста) инвестиция е допустима единствено заради обстоятелството, че Webit има извънредно право за първи отвод от инвестиция (ROFR) във всички топ международни компании, които са били измежду финалистите на елитната световна стратегия Founders Games, каквато беше и BeeHero, оповестена публично на Гранд гала в Давос по време на Икономическия Форум през януари 2024.

С тази поредна инвестиция, портфолиото на WIN нарастна до 6 компании за по-малко от две години след извънредно сполучливото и над 2,4 пъти презаписано първично обществено предложение на Webit Investment Network на Бийм пазара на БФБ през юни 2022.

Сред останалите компании от портфолиото и са:

-VUZ (Дубай)

-Elephant in a Box (САЩ)

-CH4 Global (САЩ)

-iSchool (Ирландия)

-inHeart (Франция).

Така портфолиото става извънредно добре уравновесено и разпределено, както териториално в Европа, Съединени американски щати и Близкия изток, по този начин и в едни от най-бързо растящите промишлености в света – храна, земеделие, обучение, опазване на здравето, обзавеждане и с забележим акцент върху изкуствения разсъдък и стабилно развиване и импакт. Колкото повече пораства портфолиото, толкоз повече се усъвършенства риска и се покачва опцията от генериране на триумф в периоди, общоприети за промишлеността на рисковия капитал от 5 до 7+ години.

BeeHero дава SaaS услуга за гарантиране на световното снабдяване посредством избавяне на пчелите, тъй като 75% от питателните култури зависят от опрашването от пчелите.

Компанията е учредена през 2017, като за последните три години бележи растеж в приходите от над 270% всяка година. През 2023 приходите и от абонаменти надминаха 44 милиона щатски $.

С централен офис в Калифорния и R&D в Тел Авив, компанията има 60 чиновници и към днешна дата е привлякла общо $64 милиона $ финансиране от едни от най-влиятелните вложители в региона на земеделието и храните. Сред тях са капиталовия фонд за земеделие и храни на по този начин наречената “най-сигурна банка в света ” с над 1,5 трилиона лв. активи – RoboBank, General Mills, Convent Capital, Cibus Capital на ADM Capital, в който BlackRock има над 8% (на база обществена информация), Upwest Labs, Plug and Play и доста други. BeeHero печели грантове и от Israel Innovation Authority, EU Horizon 2020, Двустранната Израело-Американска фондация за Изследвания и Развитие – BIRD и други.

След подписания късно през вчерашния ден в Съединени американски щати контракт от доктор Пламен Русев, в качеството му на шеф на Webit Management, изпълнителен член на борда на Webit Investment Network АД, вложителите в WIN се подреждат като вложители, наред с всички към този момент упоменати нагоре международни водачи и именити вложители в BeeHero. Договорът беше подписан откакто борда на шефовете на WIN в състав: Webit Management, представляван от доктор Пламен Русев, Ивайло Славов, Петър Нейчев и Георги Христов оторизираха Webit Management да направи инвестиция от 500 000 (петстотин хиляди) щатски $ в компанията и откакто beeHero мина сполучливо и гласуването на Съвета на Инвеститорите на WIN, включващ всички притежатели на акции с право на глас в компанията.

Повече информация за BeeHero:

BeeHero дава на фермерите решение за максимизиране на опрашването, осигурявайки невиждана бистрота на интензивността на пчелите. Опрашването на множеството култури зависи от пчелите, които обаче страдат от все по-висока смъртност в последно време. BeeHero адресира този проблем посредством инсталиране на датчици в кошерите и полетата, които събират аудио и биологични данни и употребяват AI (изкуствен интелект) и ML разбори, с цел да дават значима информация на пчеларите и фермерите, подобрявайки добивите и здравето на пчелите. Това дава опция на фермерите да следят успеваемостта на опрашването на своите полета. За пчеларите BeeHero предлага информация за положението на кошерите им и здравето на пчелите, което оказва помощ за поддържането на мощни колонии. BeeHero ръководи над 200 000 кошера и е най-големият снабдител на точно опрашване в света.

Решаване на проблеми:

Глобалното земеделие става все по-зависимо от опрашители в миг, когато пчелите страдат от висока смъртност, намаляващо здраве и продуктивност. Съществува възходящ недостиг на опрашване по света, водещ до субоптимални добиви и нарастване на цените на услугите за опрашване. Преди BeeHero нямаше способ за мониторинг на интензивността на пчелите, нито данни, на които фермерите да базират ръководството на опрашването. Опрашването е главният ограничителен фактор за увеличение на добивите на доста култури в миг, когато търсенето е по-високо от всеки път. BeeHero сполучливо показва, че прецизното опрашване може да играе основна роля за обезпечаване на стабилно световно снабдяване посредством даване на основано на Изкуствен Интелект и огромни данни решение вместо настоящия ад-хок метод.

Бизнес модел:

Основният източник на доходи на BeeHero е “Прецизно опрашване като услуга ” (PPaaS), което е абонаментен модел за фермери. В този модел BeeHero конфигурира лични датчици в градини и полета, които събират данни за интензивността на пчелите, метеорологичните условия и други фактори, влияещи на опрашването. Тези данни се проучват благодарение на логаритми за машинно образование, предоставяйки на фермерите на практика насоки, в това число рекомендации за оптимално ръководство на културите, прогнози за добивите и информация за общото здраве на екосистемата. Този модел разрешава на фермерите да усъвършенстват добивите си, да подобрят качеството на културите и да понижат риска от загуба на годишна продукция заради незадоволително опрашване. Фермерите заплащат такса за услугата на база два индикатора – броя акри за опрашване и желания брой пчели.

Постижения:

За по-малко от 5 години, BeeHero се трансформира в най-големия снабдител на точно опрашване в света, ръководещ над 200 000 кошера на 5 континента. Започвайки с опрашването на бадеми в Съединени американски щати, през 2023 година BeeHero се разшири към други култури като боровинки, боровинки и ябълки, и влезе на австралийския пазар за бадеми. Освен датчици в кошерите, BeeHero в този момент предлага и система за датчици на полето, която е най-ценна за семена и специфични култури. В идващите години BeeHero се надява да вкара спомагателни бизнес приложения: разнообразни премиум решения за пчелари като застраховка и работен капитал; и решения за хеджиране на ценовия риск за артикули, опрашвани от пчели, основани на невиждания обсег на данните на BeeHero, формирани от 10 милиона сигнали, записвани всекидневно.

Сред премиите на BeeHero са тези на CNBC – топ 50 международни основатели на иновационни хрумвания (CNBC top 50 Disruptors) за 2023, топ 13 най-иновативни израелски стартъпи за 2022, топ 3 най-бързо растяща израелска компания на GLOBES, премията на New York Times за 2022 за технология за основаване на по-добър свят (Good Tech Awards) и доста други. Global Cleantech Group подрежда BeeHero измежду стоте най-влиятелни компании в света на импакт технологиите.

За Webit Investment Network AD (BSE: WIN):

Webit Investment Network – WIN (www.webit.network) е обществено записана компания, която демократизира достъпа до вложения в бързо разрастващи се компании и благоприятни условия за облаги съизмерими с тези на огромните фондове за рисков капитал. Това е допустимо с помощта на правото на първи отвод, което WIN има от Webit за всяка компания, която доближи до финалистичния статус в международната водеща стратегия за бързо разрастващи се компании и съревнование – Founders Games (www.FoundersGames.org).

Така за първи път самостоятелните вложители получават опцията да влагат средства в т. наречените пост-сийд / А и Б инвестициони рундове (с пъти по-нисък риск от първите рундове за бизнес ангели) на някои от най-бързо растящите компании в света. Тази опция до момента беше непокътната единствено за някои от най-утвърдените венчър капитал компании в света и то единствено в случай че са поемали опасности и са вложили в ранните стадии или в случай че вършат доста милионна инвестиция като водещ вложител в този рунд. За първи път в историята самостоятелните вложители получават такова право и опция да получават дялове в такива апетитни и бързо растящи компании отговарящи на размера на акциите им в WIN, само че даже и това да е единствено 1 акция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР