Waymo получи разрешение от властите в щата да вози пътнициСамоуправляемите

...
Waymo получи разрешение от властите в щата да вози пътнициСамоуправляемите
Коментари Харесай

В Калифорния скоро ще ползват робо-таксита

Waymo получи позволение от управляващите в щата да вози пасажери

Самоуправляемите коли на Waymo срещат поддръжка от управляващите (снимка: CCO Public Domain)

Waymo , компанията за самоуправля еми коли на холдинга Alphabet , към този момент може да транспортира пасажери със своите робо -такси та в Калифорния. Иновативната компания се снабди с регулаторно утвърждение от управляващите в щата, заяви CNBC.
още по тематиката
Комисията за комунални услуги в Калифорния издаде на Waymo документ, който разрешава на компанията да пристъпи към осъществяването на тестова стратегия, наречена „ Автономна услуга за транспорт на пасажери ”.

Разрешението е значимо, тъй като придвижва Waimo с една стъпка по-напред в потреблението на самоуаправляемите коли за комерсиални цели, разясниха от компанията.

През декември 2016 година компанията се отдели от Гугъл и по-късно, през 2018 година, стартира да тества своята роботакси услуга Waymo One с лимитирана група клиенти във Финикс, щата Аризона.

Waymo не е единственото огромно име, което опитва с роботаксита. Uber създава и тества своя лична технология за самостоятелно шофиране, а основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск съобщи по-рано тази година, че колите на Tesla ще могат да се употребяват като роботаксита през 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР