Walt Disney Co със сигурност ще купи част от холдинга

...
Walt Disney Co със сигурност ще купи част от холдинга
Коментари Харесай

Колко ще струва и какво ще донесе на Disney мегасделката за 21st Century Fox?

Walt Disney Co сигурно ще купи част от холдинга на медийния магнат Рупърт Мърдок 21st Century Fox. Двете компании разискват последни елементи към мегасделката, а предстоящата цена е 60 милиарда $.

Активите, които се продават, включват филмовото и ТВ студио Twentieth Century Fox, кабелните канали, както и районните спортни мрежи и основни интернационалните парцели.

Disney ще заплати 28-29 $ на акция за активите на Fox, а след договорката вложителите в медийната компания ще имат към 25% от разширената Disney.

 Disney и 21st Century Fox са покрай договорка
Disney и 21st Century Fox са покрай договорка

Компанията на Рупърт Мърдок ще остави единствено главните новинарски и спортни канали

Продажбата ще оцени 21st Century Fox като цяло на към 40 $ за акция, повишавайки общата й пазарна стойност до 75 милиарда $.

Част от договорката са и апетитни активи като National Geographic и X-Men. Така Disney ще добави комикс поредицата (която сега е под лиценза на филмовото студио на Fox) към останалите супергерои на Marvel, които към този момент има.

Идеята е компанията да се трансформира в стрийминг колос с необятен набор от лично наличие, което да предлага онлайн, и сполучливо да се конкурира с Netflix и Amazon.

 Ще продаде ли Рупърт Мърдок част от империята си?
Ще продаде ли Рупърт Мърдок част от империята си?

Ходът е нехарактерен, споделят анализатори

Тя към този момент има най-успешната сбирка от марки в Холивуд, измежду които анимационното студио Pixar, Marvel Entertainment и Lucasfilm, основателят на поредицата " Междузвездни войни ".

Всички те носят огромна облага на развлекателния колос и непрекъснат напредък на неговите тематични паркове (Disneyland) и продажбите на потребителски артикули. Сега към тях ще бъде добавени и героите от " Аватар " на Джеймс Камерън.

Сделката с 21st Century Fox ще ускори и телевизионния бизнес на Disney, който пострада от последователното отричане на американците от кабелната телевизия и падащите рейтинги за обичайни ТВ мрежи.

 Disney договаря за придобиване на част от Fox
Disney желае да купи част от медиен колос

Тя има интерес към филмовия бизнес и National Geographic

Под шапката на развлекателния конгломерат към този момент ще бъдат хитови ТВ сериали като " Модерното семейство " и " Семейство Симпсън ", както и 39% от европейския ТВ оператор Sky, който има съществено въздействие на огромни европейски пазари като Англия, Италия и Германия.

Благодарение на покупката Disney ще получи достъп до 46 млн. клиенти на 3 съществени пазара - Съединени американски щати, Западна Европа и Индия, съгласно специалисти на Barclays.

Компанията на Мърдок пък ще се концентрира най-много върху новинарските излъчвания и спорта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР