Walmart се прицелва и в дела, който Google губи ©

...
Walmart се прицелва и в дела, който Google губи ©
Коментари Харесай

Walmart ще се състезава с Google, Amazon и Facebook в областта на рекламата

Walmart се прицелва и в каузи, който Гугъл губи

© Kamil Krzaczynski Американският ритейл колос Walmart ще се срещне за първи път с огромни производители на потребителски артикули и рекламни организации идната седмица в Ню Йорк. Целта е да показа рекламния си бизнес, откакто обнови уеб страницата и магазините си. Компанията ги дава под формата на платформа за други компании, които се пробват да доближат до потребителите.

Смело против съперниците

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Това е първата стъпка на Walmart в тази посока, напомня Reuters. Най-голямата верига за продажби на дребно в света се пробва да се пребори с конкуренцията на Гугъл, Фейсбук и Amazon. Събитието е кръстено на един от магазините на компанията, който е прочут като тестова лаборатория за нововъведения - " 5620 ".

На него ще участват стотици компании от ранга на Procter&Gamble, Unilever, Coca Cola, NBC Universal, настояват източници на изданието. Водещите маркетингови и рекламни организации в страната също ще участват на срещата, споделят още те. Walmart обаче отхвърля да уточни кои са включени в листата с посетители.

Презентацията на търговеца на дребно ще съдържа напълно просто обръщение. То ще е отправено към най-големите рекламни компании и ще има за цел да ги насърчи да влагат в реклама в Walmart вместо в съперниците му Гугъл, Фейсбук и Amazon. Ритейл колосът твърди, че преимуществото му е в голямата потребителска база и в данните за желанията на потребителите.

Понеже потребителските усети се трансформират, огромна част от купувачите започнаха да търсят артикули напряко в Amazon вместо в Гугъл. Това принуждава фирмите да влагат средствата си за реклама точно там. А това е забележителна преориентация, която e в интерес на Walmart.

На срещата с акционерите предходната година основният изпълнителен шеф на компанията Дъг Макмилън разгласи упоритостите си за напредък на бизнеса с реклама, който съгласно него не е задоволително развъртян.

Кажете по какъв начин се рекламирате

След това Walmart стартира да натъртва на рекламата в уеб страницата си. В него тя пуска реклами на личния си бранд, в това число и на магазините си. Освен това се появяват и реклами на неотдавна добития от Walmart стартъп Polymorph Labs, които целят да засилят бизнеса.

Този ход може да помогне на Walmart да усили продажбите и маржовете си в миг, в който приходите евентуално ще бъдат под напън поради цените върху китайския импорт, а маржовете - свити от вложените милиарди долари в електронната търговия.

Стефани Джей, която е вицепрезидент и общоприет управител на Walmart Media Group, съобщи пред Reuters, че главното, което отличава компанията от съперниците ѝ, е, че е рекламните оферти се образуват освен на база държанието на потребителите в интернет, само че и от данните за това, което хората са купували в магазините преди.

Възможността за Walmart

87% от потребителите в Съединени американски щати към момента пазарят от физически магазини, споделя тя. Около 300 млн. души посещават магазините на Walmart всеки месец и 300 млн. са тези, които са пазарували онлайн от ритейл колоса по данни за януари. Това са повече консуматори от тези на Amazon, Гугъл и Фейсбук, настояват проучвателен компании. " Фирмите постоянно се пробват да получат цялостна картина, с цел да схванат къде да влагат средствата си за реклама ", споделя Джей.

Рекламните оферти на Walmart ще включват спонсорирани реклами. Голяма част от тях ще се появяват под формата на вести, с цел да ангажират допустимо най-вече потребителите. Според Джей Walmart ще добави и видеореклами тази година.

Възможността пред Walmart е да се възползва от каузи, който Гугъл губи, споделят консултантите. Разходите за реклами, които фирмите вършат, с цел да се появява марката им след търсене в Гугъл, не престават да нарастват. Тази наклонност се чака да се резервира, като тази година софтуерният колос планува да завоюва 40 милиарда $ от реклами, което е скок със 17%. Въпреки това пазарният дял на Гугъл е евентуално да падне с до 71% до 2020 година поради преднината, която има Amazon, демонстрира изследване на Marketer.

Опасността Amazon

И по този начин да е, Walmart е изправена пред тежка задача. Освен рекламите в мрежата за търсене Amazon предлага и изскачащи реклами, както и телевизионни - сред излъчвания и в ефир. Освен това компанията на Джеф Безос таргетира потребителите, като ги следи, до момента в който сърфират в интернет.

Очакванията са световните доходи от цифрови реклами на Amazon да набъбнат с повече от 52% през 2019 година до 14.03 милиарда $ съгласно eMarketer. В същото време Pivotal Research пресмята, че до 2023 година те ще доближат сума от 38 милиарда $. В Съединени американски щати Amazon е третият по величина медиатор на цифрови реклами след Гугъл и Фейсбук, които дружно имат надзор на над 60% от разноските за онлайн реклама в страната. Делът на Amazon към този момент е 5.5%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР