W100 Гроджиск Мазовски, първи кръгВиктория Томова – Луцие Хавличкова 6-4,

...
W100 Гроджиск Мазовски, първи кръгВиктория Томова – Луцие Хавличкова 6-4,
Коментари Харесай

Томова победи звезда при девойките на старта в Полша


W100 Гроджиск Мазовски, първи кръг
Виктория Томова – Луцие Хавличкова 6-4, 1-6, 6-2


Виктория Томова стартира сполучливо присъединяване си на мощния ITF шампионат с награден фонд 100 хиляди $ в полския град Гроджиск Мазовски.

В мач от първия кръг поставената под №4 се нуждаеше от три сета, с цел да преодолее съпротивата на 17-годишната чехкиня Луцие Хавличкова.

Тийнейджърката завоюва по-рано през годината купите на сингъл и на двойки при девойките на Ролан Гарос, а към този момент направи и своя дебют на равнище WTA.

Томова обаче съумя да я в профил след реализирани шест пробива в хода на мача. В първия сет и двете имаха усложнения с подаването си, само че въпреки всичко българката водеше в резултата от самото начало и най-после съумя да завоюва последния си сервис гейм.

Нещата получиха непредвиден поврат във втората част, в която Хавличкова доминираше напълно. Тя загуби единствено три точки на начален удар, а също така осъществя бързи пробиви за 3-1 и 5-1.

Тя обаче не съумя да задържи равнището си, до момента в който Томова изигра постоянен съдбоносен сет. Той стартира с три гейма за ракета №1 на България, която малко по-късно постави завършек на мача с още един брейк за 6-2.

И през тази седмица Томова има опцията да си обезпечи дебют в топ 100, само че за задачата ще би трябвало да стигне до крайните етапи на шампионата. Във втори кръг нейна съперничка ще бъде германката Катарина Хобгарски (№250), която надигра с 6-4, 6-3 Александра Еала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР