Взривове в склад за съхранение на оръжие в руската военна

...
Взривове в склад за съхранение на оръжие в руската военна
Коментари Харесай

Нова фаза на войната: Пожари и взривове в Русия и Крим, ракети по Харков -

Взривове в склад за предпазване на оръжие в съветската военна база в граничния с Украйна Белгород и два гърмежа в окупирания полуостров Крим накараха медиите да приказват за нова фаза на войната, в която Украйна поразява цели на Русия. В същото време съветската войска се пробва обезверено да нападна в южния Донбас и удря с ракети втория по величина град в Украйна - Харков на Север. Поразените от съветски ракети " цели " са просветителни институции и жилищни блокове, а за два дни удари жертвите там са десетки цивилни. Ракетни удари тази заран имаше и по Краматорск, в който бяха преместени държавните институции в Донбаска област след окупацията на част от нея през 2014 година

Вечерта на 18 август в окупирания Крим се разнасят детонации в най-голямата съветска военновъздушна база " Белбек ", ситуирана в северозападната част на Севастопол. Свидетели са чули минимум детонации наоколо до летището в Белбек. По-късно там е изпратен автомобил на съветското министерство на изключителните обстановки. Малко по-късно в мрежата се появява видеоклип, за който се твърди, че е от Белбек. На фрагментите се вижда пожар, чуват се звуци от детонации и аларми за въздушно нахлуване.

Така нареченият губернатор на Севастопол Михаил Развозжаев съобщи, че се допуска, че над Белбек е бил свален дрон. Летището " Белбек " е най-голямата съветска окупационна авиобаза във краткотрайно окупирания Крим.

В същото време съветската осведомителна организация ТАСС заяви, че украински дрон е бил свален в четвъртък край Керч, в най-източната част на Крим. " По предварителни данни на огромно разстояние от Кримския мост е бил свален украински безпилотен летателен уред. Няма жертви и опустошения ", написа в " Телеграм " Владимир Рогов, който е член на основния съвет на военно-гражданската администрация на близката Запорожка област.

От пресслужбата на администрацията на Керч споделиха, че първо се е чул тон сходен гръм там, а очевидци говореха за два гърмежа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кримският мост беше издигнат от Москва след анексирането на полуострова по персонална самодейност на Путин, който персонално го откри, управлявайки товарен камион.

Същевременно беше обявено за пожари и гърмежи в два склада за муниции в граничещата с Украйна Белгородска област на Русия. Властите проверяват аргументите за пожарите край селата Тимоново и в Старая Нелидовка.

И при двата пожара няма жертви, само че популацията е евакуирано, заяви съветската организация " Интерфакс ".

В началото на седмицата съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи в изявление за английския в. " Гардиън ", че Киев ще заложи на удари в окупираните територии в околните месеци като част от контраофанзивата си.

Президентът Володимир Зеленски сподели наскоро, че Украйна си слага за цел освобождението на Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР