Взривове са били чути в украинската столица Киев рано сутринта

...
Взривове са били чути в украинската столица Киев рано сутринта
Коментари Харесай

Взривове отекнаха рано сутринта в Киев

Взривове са били чути в украинската столица Киев рано сутринта в петък, заяви организация УНИАН. Според известията, гърмежите са били чути в разнообразни региони на украинската столица в 04:22 часа локално време .

Припомняме, че Киев разгласи всеобща готовност. По данни на управляващите, още в първия ден на съветските удари са починали или били ранени стотици цивилни и военни.

Жилищен блок гори в Киев на улица Кошица. УНИАН оповестява, че постройката е потърпевша от парчета от ракета, а друга постройка гори от 4-тия до 9-тия етаж след конфликт на съветски летателен уред. Жертвите и от двата случая към момента не са конкретизирани. По предварителни данни има ранени, един от тях е в тежко положение, заяви кметът на Киев Виталий Кличко.
 Съединени американски щати: Зеленски остава основна цел за съветската експанзия
Съединени американски щати: Зеленски остава основна цел за съветската експанзия

Според Блинкън, Путин се пробва да смъкна властта в Киев

Руският президент Владимир Путин съобщи в телевизионно послание в четвъртък сутринта, че в отговор на искане на ръководителите на републиките на Донбас е взел решение за осъществяване на специфична военна интервенция , с цел да отбрани хората, " които страдат от принуждение и геноцид от киевския режим в продължение на осем години ".

Руският водач акцентира, че Москва няма проекти за окупация на украински територии.

Руското министерство на защитата увери, че съветските войски не са ориентирани към украински градове, а се лимитират до хирургически нанасяне на удари и извеждане от строя на украинската военна инфраструктура.
 Украйна разгласи всеобща готовност
Украйна разгласи всеобща готовност

Според президента, единствено в първия ден на съветските удари са починали минимум 137 военни

Няма никакви закани за цивилното население, съгласно ТАСС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР