Взривове отново разтърсиха района на АЕЦ Запорожие тази сутрин и

...
Взривове отново разтърсиха района на АЕЦ Запорожие тази сутрин и
Коментари Харесай

МААЕ потвърди за взривове до АЕЦ Запорожие

Взривове още веднъж раздрусаха региона на АЕЦ Запорожие тази заран и през вчерашния ден вечерта, оповестява генералния шеф Рафаел Гроси на Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Щети са нанесени на здания, системи и съоръжение на украинската атомна електроцентрала, а данни за потърпевши няма. Към момента не е нарушена нуклеарната сигурност и сигурност на АЕЦ Запорожие.

От екипът на МААЕ показват, че са съумели да видят от прозорците си някои от детонациите, които тази заран са били към дузина през къс период от време.

Генералният шеф Гроси съобщи, че е неприемливо да не престават ударите върху най-голямата атомна електроцентрала в Европа и упорства Русия и Украйна да вкарат зона нуклеарна сигурност и сигурност към АЕЦ Запорожие. Този апел бе коментиран няколко пъти по време на съвещания сред двете държани, само че до момента по този начин и не се е стигнало до съглашение.

Няма да се откажа, до момента в който тази зона не стане действителност, съобщи Рафаел Гроси.

Припомняме, на 18 ноември Международната организация за нуклеарна сила (МААЕ) гласоподава резолюция, в която се изисква Москва да изтегли военните си и другия личен състав от АЕЦ " Запорожие " и да приключи всевъзможни действия в украински нуклеарни уреди. Предложението бе подкрепено от болшинството в Съвета, който включва представители на 35 страни.

На 5 ноември външното електрозахранване на украинската Запорожка атомна електроцентрала бе възобновено, откакто на 3 ноември бе изключено заради съветски обстрел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР