Взривно устройство избухна близо до израелското посолство в Никозия. Полицията

...
Взривно устройство избухна близо до израелското посолство в Никозия. Полицията
Коментари Харесай

Експлозия избухна близо до израелското посолство в Кипър

Взривно устройство избухна покрай израелското посолство в Никозия. Полицията е задържала обвинени. Това е първият сходен случай в Кипър от началото на рецесията в Израел, предава БНР.

На към 30 метра от постройката на дипломатическата задача чиновниците на полицията са разкрили дребен железен резервоар. В него е имало малко количество запалим материал, който е бил детониран и е експлодирал, оповестиха от полицията. Няма нанесени вреди или потърпевши.

Мястото на гърмежа е отцепено, правят се всички нужни огледи и експертизи.

Двама души са видяни да се разхождат съмнително в региона, още двама са открити в паркиран в прилежаща улица автомобил, с който се допуска, че двамата пешеходци са отишли в региона на посолството. В колата са открити два ножа и чук.

21-годишният й притежател е арестуван за владеене на оръжие. И четиримата младежи, на възраст от 17 до 21 години, са отведени задопълнителен разпит в полицията.

Експлозията е първият сходен случай в Кипър след експлоадирането на спора в прилежащата страна.

Посолството на Израел бе един от обектите, сложени под засилена защита. Кипър вкара драконовски ограничения за сигурност на летища, пристанища, край синагоги, в региони, където има израелски вложения, места на еврейската общественост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР