Взривът срещу автомобила, в който е пътувал главния прокурор Иван

...
Взривът срещу автомобила, в който е пътувал главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Разследващи: Цяло чудо е, че няма пострадали

Взривът против автомобила, в който е пътувал основния прокурор Иван Гешев и фамилията му, е избухнал 1-2 секунди по-рано, което е предотвратило по-сериозни вреди и пробив на специфичната отбрана на колата. До този извод са достигнали след първичните огледи специалистите, разкрива " 24 часа ", цитирайки информация от близки до следствието.

Разследващите разясняват, че е цяло знамение, че няма потърпевши от взривната вълна. Движението в сектора е било интензивно и с изключение на колите на основния прокурор, при експлоадирането на бомбата е имало преминаващи коли на жители. Един от охранителите на Гешев, който е чиновник на НСО, е бил прегледан в “Пирогов ”, само че е освободен.

Мястото е било посетено и от израелски експерт по контратероризъм, съгласно който задачата на поставените оловни сачми в ориентираната към пътя бомба е била да с създаде съсредоточен гърмеж, при който сачмите да пробият стъклата на бронирания автомобил и да убият намиращите се вътре пасажери. Според специалиста от Израел мястото е било подбрано, тъй като на завоя, на който е сложена бомбата, колите минават със скорост от 30-40 км.

Продължава да се ревизира и версията, че маршрутът на Гешев е бил наблюдаван в действително време посредством дрон.

За насочеността на гърмежа приказва и нанесените по дърветата в срещуположната на бомбата страна вреди. Сачмите съвсем са прекършили едно от дърветата, намиращо се на към 15 метра от детонацията. От гърмежа са нанесени вреди и по асфалтовата настилка. Това удостоверява, че бомбата е била със сериозен тротилов еквивалент.

Гешев е пътувал с брониран автомобил „ Ауди “, което евентуално е избавило него и околните му, припомниха проверяващите.

Неясно за какво от полицията са почнали инспекция на мястото цели два часа след атентата. Време, задоволително причинителите необезпокоявано да изоставен границата по посока Сърбия, разяснява непосредствен до следствието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР